Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Κατάφωρη αδικία για 700 συνταξιούχους των ΕΛΤΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργαζομένων (Π.Ο.Σ.Τ.), βρήκε κλειστές πόρτες από διοίκηση, υπουργείο και πρωθυπουργό. Συνεχίζουν τον αγώνα τους και την Τρίτη 24 Μάη στις 12 το μεσημέρι, καλούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης των ΕΛΤΑ στην (Πλατεία Κοτζιά).
Όπως τονίζει στο κάλεσμά του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, απευθυνόμενος και σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου:
Δεν έχει προηγούμενο η αδικία που υφίστανται 700 συνταξιούχοι του ΕΛΤΑ, οι οποίοι μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, έλαβαν το μισό της αποζημίωσης – απόλυσης που δικαιούνταν, βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που ίσχυε.
Χωρίς αιδώ η Διοίκηση του Οργανισμού αρνείται πεισματικά μέχρι και σήμερα να καταβάλλει σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2019 και το 2020 την αποζημίωση που δικαιούνται. Ετσιθελικά και χωρίς να σεβαστεί τα δίκαια των υπαλλήλων, η Διοίκηση κατήργησε μονομερώς όρο της Σ.Σ.Ε, παραβιάζοντας ή καλύτερα εξαϋλώνοντας, κάθε έννοια δημοκρατίας και νομιμότητας.
Κάθε προσπάθεια που κάναμε, ως Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργαζομένων (Π.Ο.Σ.Τ. ), να έρθουμε σε επαφή με τη Διοίκηση έπεσε στο κενό.
Κλειστές πόρτες βρήκαμε και όταν επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον αρμόδιο υπουργό κ.Πιερρακάκη, ενώ ούτε ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για επίλυση του ζητήματος.
Το θέμα της αποζημίωσης έφτασε στη Βουλή, μέσω παρεμβάσεων βουλευτών της αντιπολίτευσης, όμως η ανάλγητη απόφαση δεν άλλαξε.
Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και την Τρίτη 24 Μάη στις 12 πμ, θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης των ΕΛΤΑ, στην Απελλού 1 (Πλατεία Κοτζιά).
Σας καλούμε να παραβρεθείτε στη συγκέντρωση και να συμβάλλετε από το δικό σας μετερίζι, στην επίλυση αυτού του ακανθώδους ζητήματος που αποτελεί όνειδος για τη σύγχρονη κοινωνία μας. Θεωρούμε την παρέμβασή σας καθοριστική.
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: