Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Η διοίκηση του σωματείου μας ΑΠΑΙΤΕΙ να ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις του κλάδου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΓΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΕΙΩΝ ΔΙΑΛΟΓΗΤΗΡΙΩΝ ΨΥΓΕΙΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΛΛΑΣ - ΕΔΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΛΙΑΠΤΗΣ 7 - ΤΚ 58100 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ -ΤΗΛ/ΝΟ ΦΑΞ: 2382022153
Οι εργαζόμενοι στα κονσερβοποιεία διαλογητήρια, ψυγεία, συσκευαστήρια, στις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου δουλεύουμε με άθλιες συνθήκες, 12ωρα, 7 μέρες τη βδομάδα, με αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες. Καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, επιστροφές δώρων και επιδομάτων από τους εργαζόμενους υπό την απειλή της απόλυσης. Η εντατικοποίηση της εργασίας, η υψηλές θερμοκρασίες και ο κίνδυνος εργατικών ατυχημάτων είναι στην ημερήσια διάταξη.
Αντί λοιπόν οι εργοδότες του κλάδου εν όψη της έναρξης της νέας σεζόν να τάζουν δωροεπιταγές, χορούς και εκδρομές στους εργαζομένους, η Διοίκηση του σωματείου μας ΑΠΑΙΤΕΙ να πράξουν πρώτα τα αυτονόητα δηλαδή να ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
➢ Να καταβάλλεται από όλες τις επιχείρησης του κλάδου το επίδομα τριετών και γάμου
➢ Να πληρώνονται όλες οι ώρες υπερεργασίας και υπερωρίας, τα Δώρα και τα επιδόματα.
➢ Να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
➢ Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ
Γιατί το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη εργατών αλλά η αξιοπρεπής συνθήκες και αμοιβές της εργασία. Γι αυτό πλέον και οι αλλοδαποί εργάτες που ήταν στην χώρα μας έχουν φύγει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία όπου οι συνθήκες και οι αμοιβές εργασίας είναι καλύτερες.
Ακόμα: Ζητάμε από την πολιτεία να τροποποιηθούν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε όλες οι επιχειρήσεις μεταποίησης φρούτων και λαχανικών να χαρακτηριστούν εποχικές, προκειμένου όσοι εργαστούν το καλοκαίρι σε αυτές να μπορούν να λάβουν ταμείο ανεργίας με τις διατάξεις των εποχιακών εργατών και να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους του κλάδου να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο μας γιατί η δύναμη μας ώστε να πετύχουμε τις διεκδικήσεις μας, είναι τα μέλη μας.

Από Την Διοίκηση του Σωματείου
  Η Πρόεδρος                             Η Γεν. γραμματέας
Σαλτζίδου Μάρθα                    Θεοδοσιάδου Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: