Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Κινητοποίηση έξω από την Eurobank για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στις Συκιές

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στην τετραμελή οικογένεια από τις Συκιές Θεσσαλονίκης το σπίτι της οποίας πλειστηριάστηκε με fast track διαδικασίες πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Euorbank στο κέντρο της πόλης.
Με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» οι αλληλέγγυοι που διαμαρτύρονται ζήτησαν να μην ολοκληρωθεί ο πλειστηριασμός και να επιστρέψει το σπίτι στα χέρια της οικογένειας.
Στη συγκέντρωση βρέθηκαν εκπρόσωπο της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών αλλά και φορέων της πόλης. Το μπλοκάρισμα της διαδικασίας μεταβίβασης του ακινήτου στον πλειοδότη αγοραστή και την ακύρωση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας της ευπαθούς οικογένειας των Συκεών, που πλήττεται από μακροχρόνια ανεργία και το ένα μέλος της πάσχει από αναπηρία 74%, ζήτησε από την τράπεζα Eurobank ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών σε ψήφισμα του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην πληττόμενη οικογένεια, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την παύση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας και ζητώντας την επαναφορά ισχυρών νομοθετικών διατάξεων του 2010.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το σπίτι της οικογένειας, με τη συμμετοχή φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης.

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: