Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Στόλτενμπεργκ: «Σημαντική για ολόκληρο το ΝΑΤΟ» η Τουρκία

Αποκαλυπτικές, για μια ακόμα φορά είναι οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, για τα ελληνοτουρκικά, αποδεικνύοντας ποιοι είναι οι… περιβόητοι «σύμμαχοι», για τους οποίους είναι περήφανη η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου συνολικά.
Ο Στόλτενμπεργκ λίγες ώρες μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν και λίγες μέρες μετά την πτήση μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας μόλις 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη, δεν έχασε την ευκαιρία να χαρακτηρίσει την Τουρκία χώρα «σημαντική για ολόκληρο το ΝΑΤΟ».
Ο Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, αναφέρθηκε στις θέσεις της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Υποστήριξε ότι «κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία».
«Αναγνωρίζω επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών που έχει εγείρει η Τουρκία», συμπλήρωσε. Χαρακτήρισε την Αγκυρα ένα «σημαντικό σύμμαχο» με «ρόλο – κλειδί» στη μάχη κατά του «Ισλαμικού Κράτους» και έχει μια «στρατηγική γεωγραφική θέση», η οποία «είναι σημαντική για ολόκληρο το ΝΑΤΟ».
Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια χρονική στιγμή για τα ελληνοτουρκικά η «αγία» ΕΕ πήρε… θέση για τα ελληνοτουρκικά: «Ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει»!
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: