Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Η ίδια «καραμέλα» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Την τακτική των ίσων αποστάσεων επιλέγει και πάλι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγιπ Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε πώς σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και τι θα κάνουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα, ανέφερε, ότι «συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ περιλαμβανομένων Ελλάδας και Τουρκίας να εργάζονται από κοινού για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, να επιλύουν τις διάφορες τους με διπλωματικό τρόπο και να αποφεύγουν την ρητορική που αυξάνει περαιτέρω την ένταση».
Νωρίτερα, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν, αρκέστηκε σε μια γενικόλογη και άνευρη απάντηση στη λογική του κατευνασμού. «Σε γενικές γραμμές προωθούμε και ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει και θα αντικατοπτριστεί σε δηλώσεις και δράσεις στην περιοχή» ανέφερε τηρώντας το δόγμα των ίσων αποστάσεων.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: