Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Η «αγία» ΕΕ πήρε… θέση για τα ελληνοτουρκικά: «Ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει»!

Η Ελλάδα είναι στην «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή εκεί – υποτίθεται – έχει «συμμάχους». Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ, άρα έχουν «συμμάχους» και είναι «σύμμαχοι» και μεταξύ τους.
Με βάση τα παραπάνω μπορείτε να κρίνετε τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομσιόν Ντάνα Σπίναν, με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν, λίγες μέρες μέρες μετά την πτήση μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας μόλις 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη.
Η κ. Σπίναν, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, για τον Έλληνα πρωθυπουργό, υποστήριξε: «Σε γενικές γραμμές προωθούμε και ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει και θα αντικατοπτριστεί σε δηλώσεις και δράσεις στην περιοχή».
Ακόμα και για τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαρόσια της Κύπρου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής αρκέστηκε να πει ότι «τις παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία» και πως «το άνοιγμα νέων τμημάτων της παραλίας ή η προετοιμασία για τη θερινή περίοδο, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, είναι ένα ακόμα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση».
Ευτυχώς που – ως χώρα – έχουμε «συμμάχους». Για τους «συμμάχους» αυτούς, βέβαια, σημαντικότερο είναι να μην διαταραχθεί η ΝΑΤΟϊκή συνοχή, όπως και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: