Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Ε. Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μιλάει για success story και η κοινωνία ασφυκτιά

«Η κυβέρνηση καλλιεργεί μία εικόνα success story για την οικονομία, την ώρα που οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε κατάσταση ασφυξίας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.
«Ο πληθωρισμός βρίσκεται σε επίπεδα μη αντιμετωπίσιμα, πάνω από το 10% και πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεν είναι όμως μόνο οι δείκτες που βρίσκονται στο “κόκκινο”. Την ίδια στιγμή δεν λαμβάνονται στοιχειώδη μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν την κοινωνική πλειοψηφία», πρόσθεσε.
«Με αυτό το κόστος διαβίωσης, στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη, άρα η πραγματική εισοδηματική κατάσταση των πολιτών είναι δραματική», ενώ «η αύξηση του κατώτατου μισθού -που πήρε χρόνια στον κ. Μητσοτάκη να την κάνει και δεν ήταν διπλάσια της ανάπτυξης όπως προεκλογικά έλεγε- έχει ήδη τρωθεί και είναι σαν να μην έγινε με την έννοια της ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης», σημείωσε.
Έπρεπε ήδη, τόνισε, «να έχουν ληφθεί μέτρα στη ρίζα του προβλήματος, με πλαφόν στη χονδρική και στη λιανική τιμή στην ενέργεια, με πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών και σοβαρή φορολόγηση των υπερκερδών –που δεν έπρεπε καν να έχουν υπάρξει-, με μείωση του ΕΦΚ καυσίμων και του ΦΠΑ στα τρόφιμα».
Επισήμανε, παράλληλα, ότι «η κυβέρνηση με όλους τους πιθανούς τρόπους, στα όρια του μαγειρέματος, προσπαθεί να εμφανίσει λιγότερα τα υπερκέρδη που έχουν σωρεύσει οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας, μην τυχόν και φορολογηθούν. Πρόκειται για σκάνδαλο».
Υπογράμμισε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει πως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να προστατεύει τα καρτέλ εις βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και της οικονομικής προοπτικής της χώρας».
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: