Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Νέα Υόρκη: Τέλος εποχής για τα δημόσια τηλέφωνα - Ξηλώθηκε το τελευταίο

Το τελευταίο δημόσιο τηλέφωνο στη Νέα Υόρκη απομακρύθηκε από πεζοδρόμιο στο κέντρο της πόλης και θα μεταφερθεί σε μουσείο.
Τέλος εποχής για τα δημόσια τηλέφωνα που λειτουργούσαν με κέρματα στη Νέα Υόρκη καθώς την Δευτέρα δημοτικοί υπάλληλοι "σήκωσαν" το τελευταίο που βρισκόταν σε δρόμο του Μανχάταν.
Η Νέα Υόρκη άρχισε να αντικαθιστά τους τηλεφωνικούς θαλάμους με σημεία δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ από το 2015.
"Ως ντόπιος Νεοϋορκέζος, το να αποχαιρετάς το τελευταίο τηλεφωνικό θάλαμο του δρόμου είναι γλυκόπικρο λόγω της θέσης που κατείχαν τα τηλέφωνα αυτά στην πόλη για δεκαετίες", δήλωσε ο Μάθιου Φρέιζερ, επίτροπος του γραφείου τεχνολογίας και καινοτομίας της Νέας Υόρκης.
"Οπως περάσαμε από το άλογο και το καρότσι στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο αεροπλάνο, η ψηφιακή εξέλιξη έχει προχωρήσει από καρτοτηλέφωνα σε κιόσκια wifi υψηλής ταχύτητας για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καθημερινών αναγκών επικοινωνίας μας" ανέφερε ο ίδιος.
 
Στη Νέα Υόρκη λειτουργούσαν πάνω από 6.000 δημόσια τηλέφωνα τα οποία αντικαταστάθηκαν από κιόσκια που παρέχουν Wi-Fi και σημεία φόρτισης κινητών σε όλους τους χρήστες, δωρεάν.
Ο τελευταίος τηλεφωνικός θάλαμος δεν θα καταλήξει σε κάποια χωματερή, αναφέρει ο Guardian, αντιθέτως θα μεταφερθεί στο μουσείο της πόλης της Νέας Υόρκης ως μέρος έκθεσης για το πως ήταν η πόλη πριν από την έλευση των υπολογιστών.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: