Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ρωσία: Επιπλέον 1 τρισ. ρούβλια από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων φέτος - Χρηματοδοτούν τον πόλεμο!

Η Ρωσία αναμένεται ότι θα εισπράξει επιπλέον 1 τρισεκατομμύριο ρούβλια (13,7 δισεκ. ευρώ) από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων το 2022 και ένα μέρος του ποσού αυτού μπορεί να δαπανηθεί για τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής επιχείρησής της στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.
«Υπολογίζουμε ότι τα πρόσθετα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και το 1 τρισεκ. ρούβλια, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης», είπε ο Σιλουάνοφ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
«Στο παρελθόν βάζαμε ένα μέρος των χρημάτων που προέρχονται από το πετρέλαιο και το αέριο στα αποθεματικά μας αλλά φέτος θα δαπανηθούν όλα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Σιλουάνοφ, τα χρήματα αυτά τα δοθούν για την πληρωμή των συντάξεων, τη στήριξη οικογενειών με παιδιά και «τη διεξαγωγή της ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία. «Έχουμε τους πόρους», διαβεβαίωσε.
Η Ρωσία εισπράττει ποσά ρεκόρ από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων, κυρίως επειδή οι τιμές έχουν εκτοξευτεί. Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες αλλά προς το παρόν συνεχίζουν να αγοράσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία.
Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, η Ρωσία εισπράττει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα ,μόνο από την πώληση πετρελαίου! Με απλή αριθμητική: 50% περισσότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, χάρη στην αύξηση των τιμών. Αντίστοιχα μεγάλα είναι και τα ποσά που λαμβάνει από την πώληση φυσικού αερίου, του οποίου οι τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με τις συνήθεις.
Με λίγα λόγια ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία αποφέρει τεράστια κέρδη για τα μονοπώλια ενέργειας τόσο στη Ρωσία, όσο και σε ΕΕ και ΗΠΑ! Ποιος πληρώνει; Οι λαοί. Στα πεδία των ιμπεριαλιστικών μαχών με αίμα. Στην καπιταλιστική αγορά με ξεζούμισμα των πενιχρών εισοδημάτων τους.
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: