Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

41 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 7 του FIR Αθηνών μετά τις «συστάσεις» των «συμμάχων» στην Τουρκία

Η «αγία» ΕΕ ...διόρθωσε τις «ευχές» για για τα ελληνουρκικά (««ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει»!) με μια παρέμβαση-«χάδι» στην Τουρκία. Παράλληλα, οι ΗΠΑ, μέσω του Στέιτ Ντιπάρμεντ, σε «χαλαρό» κλίμα δήλωσαν «η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος εταίρος και ένας βασικός ΝΑΤΟϊκός σύμμαχος, και η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος»...
Nέο μπαράζ παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο από την Τουρκία μετά τις… διορθωμένες «συστάσεις» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαβάστε παρακάτω πώς η Κομισιόν έκανε συμπληρωματικές δηλώσεις για να καταλήξει σε μια «χλιαρή» παρέμβαση – «χάδι» προς την Τουρκία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σήμερα Τετάρτη έχουν καταγραφεί άλλες 41 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, από πέντε μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη, και 7 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Οι 34 από τις 41 παραβιάσεις έγιναν από δύο κατασκοπευτικά ATR-72 και άλλες έξι από drone, σε περιοχές πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο
Οι προκλήσεις της Άγκυρας συνεχίζονται, αφού μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ερντογάν αλλά και τη Navtex που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ δύναται να προσεγγίσει την περιοχή του Αιγαίου. Σύμφωνα μάλιστα με τη ναυτική οδηγία, πρόκειται να προσεγγίσει τέσσερα σημεία, σε μια περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο. Να μην ξεχάσουμε, δε, ότι μόλις λίγες μέρες έχουν περάσει από την πτήση μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας μόλις 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη.
Η «αγία ΕΕ» μετά τις …ευχές που έκανε μέσω της εκπροσώπου της Κομισιόν, Ντάνα Σπίναν ( «ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει»!) βρήκε κάτι να πει παραπάνω. Ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Στέφανο Σανίνο (τρίτο γραφείο αριστερά στο τελευταίο υπόγειο της Κομισιόν…), μετέφερε την ανησυχία της Κομισιόν στον πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ: «Μετέφερα στον πρέσβη Μποζέι της Τουρκικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην ΕΕ τη σοβαρή μας ανησυχία για τις πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών της Τουρκίας κοντά στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ των συμμάχων είναι σε αυτήν την κρίσιμη καμπή πιο σημαντικά από ποτέ».
Να μην ξεχάσουμε ότι η εκπρόσωπος της Κομισιόν δηλώσεις – «ευχές» για τα ελληνοτουρκικά (δείτε παραπάνω), η κυρία Ντάνα Σπίναν, «διόρθωσε» κι αυτή τα λεγόμενα της. Συγκεκριμένα, αφού ρωτήθηκε από δημοσιογράφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε τα εξής: «O Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός μιας κυβέρνησης κράτους-μέλους ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Όπως έχει επισημάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε πολλές περιπτώσεις, η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να δεσμευτεί με εποικοδομητικό τρόπο με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης. Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ».
Παράλληλα, σε νέα τοποθέτηση προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ελληνοτουρκικά. Λέμε για τους «συμμάχους» «μας» στο ΝΑΤΟ, που είναι και «σύμμαχοι» της Τουρκίας, διότι Ελλάδα και Τουρκία είναι «σύμμαχοι» στο ΝΑΤΟ. Τι δήλωσε, λοιπόν, ο εκπρόσωπος από το Ντιπάρτμεντ. Προσέξτε:
«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ περιλαμβανομένων Ελλάδας και Τουρκίας να εργάζονται από κοινού για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, να επιλύουν τις διάφορες τους με διπλωματικό τρόπο και να αποφεύγουν την ρητορική που αυξάνει περαιτέρω την ένταση». Συμπλήρωσε, δε, ότι «η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος εταίρος και ένας βασικός νατοϊκός σύμμαχος, και η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος». Αυτό δεν είναι ούτε καν «ίσες αποστάσεις» για το τυπικό. Μόνο κάποιος που δεν θέλει να δει τι γίνεται στο Αιγαίου δεν βλέπει την προκλητικότητα της Τουρκίας σε σχέση με τις παραβιάσεις και την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Να χαιρόμαστε τους «συμμάχους» «μας», αυτούς που το ευρωΝΑΤΟϊκό τόξο στην Ελλάδα θεωρεί «προστάτες» στη χώρα…
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: