Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Μητσοτάκης: «Δεν είναι μόνο οι δουλειές και τα λεφτά» – Δείτε τη ζωή σας «λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά»!

Το εξοργιστικό «παράλληλο σύμπαν» του πρωθυπουργού (βίντεο), την ώρα που η πλειοψηφία του λαού παλεύει για να επιβιώσει από την ασφυκτική ακρίβεια, την ανεργία, την ημι-ανεργία και την κυβερνητική πολιτική συνολικά!
Οι δηλώσεις που ακολουθούν έγιναν από τον πρωθυπουργό, σε μια περίοδο που η ακρίβεια «τσακίζει» καθημερινά το εισόδημα της πλειοψηφίας του λαού. Παράλληλα, η ανεργία και η ημι-ανεργία (μερική απασχόληση, άθλιες εργασιακές σχέσεις, μαύρη εργασία) πλήττουν κυρίως τους νέους, στους οποίους υποτίθεται ότι απευθύνθηκε. Όσο για τους μισθούς; Ένας στους τρεις ιδιωτικούς υπαλλήλους ζει με μισθό 480 ευρω.
Διαβάστε (και στη συνέχεια δείτε στο βίντεο) τι είπε Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάντε μια προσπάθεια να φτάσετε μέχρι το τέλος. Πρόκειται για μια εξοργιστική παρουσίαση ενός «παράλληλου σύμπαντος» για τη ζωή μας στην Ελλάδα:
«…Για μένα το ζήτημα δεν είναι μόνο οι δουλειές. Δουλειές δημιουργούμε, θα δημιουργούμε περισσότερες. Είναι η προσδοκία και η πίστη ότι η χώρα μακροπρόθεσμα θα πάει καλά αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα ναι έχουμε πληθωρισμό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄ αυτό, αλλά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
Το κόστος ζωής παραμένει πιο χαμηλό από ότι σε πάρα πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και το ίδιο ισχύει και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και υπάρχει πάντα και στην Ελλάδα ένας μηχανισμός υποστήριξης, οικογένεια, φίλοι, που κάνουν τη ζωή μας εδώ πιο εύκολη και πιο ευχάριστη».
Και συνέχισε: Η Ελλάδα «μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα ζωής και σε ένα κόσμο όπου τα ζητήματα αυτά αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, όπου ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά. Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει συνολικά καλές δουλειές, καλές απολαβές, οικογένεια, φίλους και ένα εξαιρετικό περιβάλλον στο οποίο να εργάζεται κανείς αλλά και να ζει».
Πρώτον: Ο κύριος Μητσοτάκης καλό είναι να μπορούσε να συνειδητοποιήσει σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός. Δεν ελπίζουμε σε τόσα πολλά…
Δεύτερον: Τα περί «χαμηλού κόστους ζωής», πέρα από την ακρίβεια, είναι προκλητικά. Δεν γνωρίζει, άραγε, ο αρχι-«άριστος» ότι το κόστος ζωής συνδέεται με τον μισθό; «Χαμηλό κόστος ζωής» με κυρίαρχους τους μισθούς πείνας σημαίνει φτώχεια;
Τρίτον: Πάει η βοήθεια και η στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον και τους φίλους, κύριε Μητσοτάκη. Εξαντλήθηκε, όπου υπήρχε, στα χρόνια της κρίσης. Τώρα, στις οικογένειες ο ένας προσπαθεί να στηρίζει τον άλλον από αυτά που δεν έχουν.
Συμπέρασμα: Αυτά για τις δουλειές και τα λεφτά που δεν είναι προτεραιότητα μην τα ξαναπείτε. Είναι «βολεμένες» μπούρδες για εξασφαλισμένους «αρίστους». Μεγάλο μέρους του λαού καθημερινά παλεύει για την επιβίωση, αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ!
Καταλάβατε;
Μετά το 11′.45” το απόσπασμα, από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνάντηση που είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με μια ομάδα από φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίοι συμμετέχουν στο 12ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: