Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Πανελλήνια Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ17 & Κ15: Πρωταθλήτριες η ΕΠΣ Μακεδονίας (Κ17) και η ΕΠΣ Κοζάνης (Κ15)

Κ17: Πρωταθλήτρια η ΕΠΣ Μακεδονίας

Η ΕΠΣ Μακεδονίας νίκησε 2-0 την ΕΠΣ Κορινθίας στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κάτω των 17 ετών 2021-22 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της κατηγορίας. Στον μικρό τελικό Εύβοια-Ηράκλειο 3-1.
Σκόρερ της νικήτριας ομάδας του τελικού ήταν ο Μωυσίδης στο 8΄ με πλασέ από ασίστ του Βρύζα και ο Βλαχοδήμος στο 72΄ με σουτ. Η ΕΠΣ Μακεδονίας είχε δοκάρι στο 82΄ με τον Λαδά.

ΕΠΣ Μακεδονίας: Μπάτος, Κοασσίδης (60΄ Σαββίδης), Τοπουζίδης, Λυσσούδης, Καλπακίδης, Σαμπάνης, Χατσίδης (80΄ Παπαδάκης), Λαδάς, Βρύζας (56΄ Αδαμίδης), Βλαχοδήμος (80΄ Γρηγοριάδης, Μωυσίδης (60΄ Μαρούδας).
ΕΠΣ Κορινθίας: Τουργέλης, Τριαντάφυλλος (56΄ Κρίνης), Παλαιολόγος (35΄ Μ. Δαμουλιάνος), Μπεκιάρης, Κόκκινος, Σπ. Δαμουλιάνος, Γεωργίου, Τσιράκης, Μπίμπας (69΄ Θεωδορόπουλος), Βασίλας, Πυργάκης (46΄ Βλάχος).
Τις απονομές στις ομάδες και στους διαιτητές έκαναν ο Άγγελος Δανιήλ, προέδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, ταμίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο., ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Μίλτος Καλόγηρος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αλμυρού Δημήτρης Τσούτσας.
Στον μικρό τελικό η ΕΠΣ Ευβοίας επικράτησε 3-1 της ΕΠΣ Ηρακλείου
στο "Π. Νικολαΐδης" της Νίκαιας και κατέκτησε την τρίτη θέση. Για την ΕΠΣ Ευβοίας σκόραραν στο 30΄ ο Μαρνέζος, στο 51΄ ο Τζεμπελίκος και στο 92΄ ο Βέλης΄. Η ΕΠΣ Ηρακλείου σκόραρε στο 60΄ από αυτογκόλ της Εύβοιας.

Τις απονομές στις δύο ομάδες και στους διαιτητές έκανε ο Κωνσταντίνος Νίκας, πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής διοργανώσεων της Ε.Π.Ο.
Κ15: Πρωταθλήτρια η ΕΠΣ Κοζάνης

Στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού η ΕΠΣ Κοζάνης, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 10΄, πέτυχε την ανατροπή, επικράτησε 2-1 της ΕΠΣ Αχαΐας και κατέκτησε τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κάτω των 15 ετών. Στην τρίτη θέση η ΕΠΣ Χανίων.
Οι Μακεδόνες πέτυχαν και τα δύο γκολ σε διάστημα που αγωνίζονταν με 10 παίκτες, αφού στο 43΄ αποβλήθηκε ο Αδαμοπουλος. Σκόρερ των πρωταθλητών ήταν ο Κάτανας στο 47΄ και ο Τσιόκανος στο 51΄. Ο Ντεντόπουλος με απευθείας χτύπημα κόρνερ στο 10΄ είχε ανοίξει το σκορ για την Αχαΐα.
Χαρακτηριστικό του αγώνα ότι ξεκίνησε με αφόρητη ζέστη, αλλά περίπου στο 60΄ ξέσπασε βροχή και στο 76΄ υπήρξε 5λεπτη διακοπή λόγω έντονων αστραπών και βροντών!

ΕΠΣ Κοζάνης: Παζής, Ζάχος, Μπαλτζής, Βασιλειάδης, Αδαμόπουλος, Μηλιδώνης, Τσαραμανίδης (28΄ Ανδρεόπουλος), Καραφουλίδης (78΄ Σαββίδης), Κωτίδης, Καλατσάνας (32΄ Τσιόκανος), Κάτανας (66΄ Ζάρζος).
ΕΠΣ Αχαΐας: Λιακόπουλος, Παρασκευόπουλος (60΄ Διαμαντόπουλος), Παππάς, Ξηνταρόπουλος, Βαγενάς, Πιρλής, Βερβήτας (59΄ Σπανός), Τσερικλός (75΄ Κανελλόπουλος), Θεοφανόπουλος, Ντεντόπουλος (60΄ Μαντάς), Φλωράτος (40΄ Μυλωνάς).
Τις απονομές στις ομάδες και στους διαιτητές έκανε ο Άγγελος Δανιήλ, προέδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, ταμίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο.
Στον μικρό τελικό της Κ15 η ΕΠΣ Χανίων επικράτησε 2-1 της ΕΠΣ Ευβοίας στο Π. Νικολαΐδης της Νίκαιας και κατέκτησε την τρίτη θέση της κατηγορίας. Σκόρερ και των δύο γκολ των Κρητικών ήταν ο Δασκαλόπουλος στο 37ο και στο 47ο λεπτό. Για την ΕΠΣ Ευβοίας μείωσε ο Βουγιούκας στο 90ό λεπτό.
Τις απονομές στις δύο ομάδες και στους διαιτητές έκανε ο Κωνσταντίνος Νίκας, πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής διοργανώσεων της Ε.Π.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: