Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ακόμα και τα αυτονόητα εξασφαλίζονται με χορηγίες

Με αυτόματο απινιδωτή εξοπλίζεται η Ακρόπολη για την εξασφάλιση του οποίου το ΥΠΠΟΑ απευθύνθηκε σε ιδιωτικό όμιλο!
«Φτερό στον άνεμο» γίνεται ο θεσμός της χορηγίας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Λες και δεν υπάρχει κράτος να καλύψει τις ανάγκες στους αρχαιολογικούς χώρους και δη του μεγαλύτερου και σημαντικότερου, της Ακρόπολης Αθηνών. Ακόμα και για το μηχάνημα του αυτόματου απινιδωτή (ιατρική συσκευή η οποία μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ) η υπουργός Πολιτισμού βρήκε χορηγό!
Ψάξαμε στο skroutz και είδαμε ότι οι τιμές κυμαίνονται από 1.000 έως 5.000 ευρώ περίπου και αναρωτιόμαστε: το υπουργείο Πολιτισμού είναι ανίκανο να διαθέσει ένα τέτοιο μικροποσό; Για την «αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών πρώτης βοήθειας σε έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά», όπως αναφέρει η ανακοίνωση, απευθύνθηκε σε ιδιωτικό όμιλο με κλινικές ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης, που ελπίζουμε ότι δεν θα αξιώσει να βάλει και την ταμπέλα του στο μνημείο.
Η πολιτική της απόλυτης απαξίωσης προς τα δημόσια νοσοκομεία και τους γιατρούς χαράσσεται με στρατηγικό σχέδιο και μεθοδικότητα από σύσσωμη την κυβέρνηση, πρωτοστατούντος του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το υπουργείο Πολιτισμού οφείλει «να παρέχεται η μέγιστη δυνατή κάλυψη σε ιατρικά περιστατικά στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία» όπως είπε η κ. Μενδώνη. Εχει την ευθύνη λοιπόν να τα εξοπλίσει, να συνεργαστεί με τα δημόσια νοσοκομεία και ν’ αφήσει τα τερτίπια με τους ιδιώτες που παρεισφρέουν και διαφημίζονται με τον καλύτερο τρόπο προσφέροντας τις «υπηρεσίες» τους στην Ακρόπολη.
Χωρίς αιδώ η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ πληροφορεί ότι ο μέσος όρος επισκεψιμότητας κατά τους θερινούς μήνες στην Ακρόπολη ξεπερνά τους 10.000 επισκέπτες ημερησίως. Αρα οι καθημερινές εισπράξεις φτάνουν περίπου τα 150.000 ευρώ με μέσο όρο τα 15 ευρώ εισιτήριο. Αυτή δεν είναι πολιτική πολιτισμού, είναι ευκαιριακή, κοντόφθαλμη και ξεπερασμένη, που έρχεται από το παρελθόν με μυρωδιά ναφθαλίνης. Ημαρτον, πια.

Βασιλική Τζεβελέκου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: