Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Αργεί η εξέταση των ενστάσεων για τις προσλήψεις αρχαιοφυλάκων

Την επίσπευση της εξέτασης των ενστάσεων που κατέθεσαν οι αρχαιοφύλακες οι οποίοι έμειναν εκτός προσλήψεων από την 7μηνη προκήρυξη του ΥΠ.ΠΟ.Α., ζητά η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων.
Όπως τονίζεται σε ανοιχτή επιστολή της Ένωσης, φέτος, στην ενιαία 7μηνη προκήρυξη ΣΟΧ1/2022 του ΥΠ.ΠΟ.Α., η ανάρτηση των πινάκων προσληπτέων με ακραία επίσπευση των διαδικασιών (εντός 5 ημερών, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου) έθεσε εκτός πρόσληψης μεγάλο αριθμό αρχαιοφυλάκων, με αποτέλεσμα να χάσουν την εργασία με την οποία βιοπορίζονται αποκλειστικά κάθε χρόνο.
Η Παγκρήτια Ένωση επισημαίνει ότι πολλά μέλη του Συλλόγου, αλλά και εργαζόμενοι πανελλαδικά (περίπου 300), έχουν καταθέσει ένσταση στο ΑΣΕΠ, για την εν λόγω προκήρυξη, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ενστάσεων την 23/04/2022. Ωστόσο, έχουν περάσει ήδη δύο και πλέον μήνες από την έναρξη των συμβάσεων και ακόμα δεν ε΄χει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξέτασης των ενστάσεων.
Η Ένωση υπογραμμίζει ότι η τελευταία ενημέρωση που είχε ήταν ότι η διαδικασία θα κρατήσει τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα, τονίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά και εισόδημα.
«Πληροφορηθήκαμε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας ακόμη μήνας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων, ώστε, οι συνάδελφοι που, τελικά, θα δικαιωθούν, να ξεκινήσουν να εργάζονται. Για πόσο, όμως; Αφού θα πάρουν μια θέση που ήδη καλύπτεται από εργαζόμενο με επικουρικά προσόντα και απομένουν, περίπου, 4 μήνες για τη λήξη των συμβάσεων. Ποιος εποχικά εργαζόμενος μπορεί να βιοποριστεί μόνο με 4μήνες εργασίας το χρόνο; Πόσο μεγάλος όγκος εργασίας είναι οι 300 ενστάσεις για την Ανεξάρτητη Αρχή; Για ποιο λόγο απαξιώνονται πιστοποιημένοι Αρχαιοφύλακες που έχουν συμβάλει στη βελτιστοποίηση της δημόσιας εικόνας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων;», αναφέρεται στην επιστολή.
Τέλος, η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων ζητά από το ΑΣΕΠ «να επισπεύσει την εξέταση των ενστάσεων, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι συνάδελφοι που θίγονται και αδυνατούν, πλέον, να συντηρήσουν τις οικογένειές τους».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: