Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Την παραίτηση του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας ζήτησε ο Στάθης Καστερίδης

Τα συνεχόμενα λάθη στις διαδικασίες μας οδηγούν σε καθυστερήσεις με κόστος για τους πολίτες
Την απαράδεκτη αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να ολοκληρώσει τις διαδικασίες των έργων που «δήθεν» ξεκινούν, αλλά πάντα λόγω λαθών δε γίνονται ποτέ, κατήγγειλε η παράταξη «ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στο Δημοτικό Συμβούλιου της Δευτέρας 27 Ιουνίου, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του αντιδημάρχου Χρήστου Βουτσά από την Αντιδημαρχία Τ.Υ. και Πολεοδομίας…που το μόνο που κάνει είναι να αναλαμβάνει απλά την ευθύνη.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Καστερίδης επεσήμανε πως «ενώ γίνεται προσπάθεια από όλες τις παρατάξεις να στηριχθούν οι προτάσεις που αφορούν έργα ποιότητας για τους κατοίκους του δήμου, ακολουθούν αιτήματα παρατάσεων και διορθώσεων για σημαντικά λάθη που ο αντιδήμαρχος δηλώνει πως απλά τα αναλαμβάνει….».
Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Πέλλας και στον κ. Βουτσά τόνισε πως «εισηγείστε θέματα παρατάσεων περάτωσης εργασιών και μετά μας ενημερώνετε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά της Οικονομικής Επιτροπής (στην οποία έχετε πλειοψηφία). Τότε γιατί ταλαιπωρείται το συμβούλιου με επαναλαμβανόμενα λάθη και επί της διαδικασίας και επί της εξέλιξης των έργων; Είναι τόσες οι ευθύνες στα έργα που δήθεν ξεκίνησαν και έμειναν ατελείωτα, γιατί για τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που έχουν ανακοινωθεί, εξακολουθούμε ως παράταξη να καταγγέλλουμε πως χάθηκαν».
«Ως αντιδήμαρχος κ. Βουτσά για τα σοβαρά λάθη στο έργο Ανάπλασης της δημοτικής έκτασης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής (πίσω από τον Βασιλόπουλο) το οποίο δεν προχωρά τόσους μήνες, αναλάβατε την ευθύνη!!
Για το Αναψυκτήριο στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου, που το φέρατε σε δημοπρασία από την περασμένη χρονιά, χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης του, αναλάβατε την ευθύνη!!
Για την Γέφυρα των Στεναγμών στην είσοδο των Κοιμητηρίων (την οποία εμείς ψηφίσαμε ως πεζογέφυρα στον χώρο άθλησης Πλατανότοπου), όπου χρειάζονται εκ των υστέρων διορθώσεις και νέα υποστηρίγματα, αναλάβατε την ευθύνη!!
Και ότι όλα αυτά τα θέματα με πρότασή σας ήρθαν για έγκριση στο Δ.Σ. χωρίς να έχουμε αρμοδιότητα τελικά να τα συζητήσουμε, είναι και πάλι με δική σας ευθύνη. Παραιτηθείτε κ. Βουτσά για να διευκολύνεται το έργο του δήμου…… Το όποιο έργο που μπορεί να ξεκινήσει μέχρι να λήξει η θητεία σας».
Στην διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης η παράταξη «ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» έθεσε 4 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης κάνοντας λόγο για τον επικείμενο νόμο Βορίδη, που καταργεί το δικαίωμα των παρατάξεων στα δημοτικά συμβούλια να θέτουν θέματα εκτός ημερησίας διάταξης. Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής Στάθης Καστερίδης κατέθεσε:
1.Έκδοση ψηφίσματος για την κατάργηση του άρθρου 42 του νομοσχεδίου Βορίδη που καταργεί την δυνατότητα των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να θέτουν θέματα προ ημερησίας διατάξεως. Στο όνομα πάλι της δήθεν «εύρυθμης λειτουργίας» των συμβουλίων και της «κυβερνησιμότητας» καταργείται οποιαδήποτε επίφαση δημοκρατικής λειτουργίας, απαξιώνεται ο ρόλος των συμβουλίων, ενισχύεται ο συγκεντρωτισμός και οι υπερεξουσίες δημάρχων και περιφερειαρχών. (η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα)
2.Εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τα συνεχή δυσάρεστα περιστατικά νέων αθλητών και όχι μόνο που χάνουν τη ζωή τους ξαφνικά, κατατέθηκε πρόταση για την προμήθεια απινιδωτών που θα τοποθετηθούν σε χώρους συνάθροισης κοινού (γήπεδα και χώρους εκδηλώσεων)
3.Κατατέθηκε πρόταση για την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων από τους δρόμους του αστικού ιστού του δήμου. Ένα πρόβλημα που χρονίζει, τα αυτοκίνητα είναι χωρίς πινακίδες, γίνονται εστίες μόλυνσης και δεν χρειάζεται καταγγελία από κάτοικο της περιοχής. Οι υπάλληλοι καθαριότητας γνωρίζουν που είναι τα αυτοκίνητα αυτά και μπορούν να τα καταγράψουν για να γίνει μετά η απομάκρυνσή τους.
4.Σημαντικό επίσης θέμα ήταν και η πρόταση της παράταξης «ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία, οι περιοχές που επλήγησαν από τις τελευταίες θεομηνίες στην περιοχή μας και να ζητήσει ο δήμος Πέλλας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τους Βουλευτές του νομού και τον ΕΛΓΑ, μέσα από το ν.4662/2020, να ενεργοποιηθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία στήριξης από την Πολιτεία για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών, που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ ή τον Κανονισμό Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: