Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Καταγγελία για υπερδιπλασιασμό αμοιβών μεγαλοστελεχών της ΕΡΤ

Για υπερδιπλασιαμό των αμοιβών στελεχών και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μικτές και εξωτερικές παραγωγές για το 2023 καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ Γιάννης Δάρρας με επιστολή του.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Δάρρας αποκαλύπτει πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ συνεδριάζει για να υπερδιπλασιάσει τα επιδόματα στελεχών ενώ ταυτόχρονα δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα των δημοσιογράφων να απεργήσουν για τα δίκαια θεσμικά και οικονομικά αιτήματα τους.
Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ, την ώρα που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ συμμετείχαν για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του ΔΣ, η διοίκηση έσερνε στα δικαστήρια την ΕΣΗΕΑ και χρησιμοποιούσε, άθελα τους, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 ως απεργοσπάστες.
«Όταν η διοίκηση ζητάει υπερδιπλάσιες αυξήσεις επιδομάτων σε στελέχη που κατέχουν θέσεις ευθύνης, είναι τουλάχιστον ανάλγητη η στάση της να μην αναγνωρίζει το δικαίωμα σε υποαμειβόμενους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν μια στάση εργασίας διεκδικώντας όχι το επιπλέον αλλά το ελάχιστο μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης», σημειώνει στην επιστολή του ο Γιάννης Δάρρας ο οποίος επέλεξε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αναλυτικά η επιστολή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ
«Την ώρα που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ συμμετείχαν για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του ΔΣ, η διοίκηση έσερνε στα δικαστήρια την ΕΣΗΕΑ και χρησιμοποιούσε, άθελα τους, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 ως απεργοσπάστες. Αρνείται δηλαδή το δικαίωμα των δημοσιογράφων να απεργήσουν για τα δίκαια θεσμικά και οικονομικά αιτήματα τους.
Όταν η διοίκηση ζητάει υπερδιπλάσιες αυξήσεις επιδομάτων σε στελέχη που κατέχουν θέσεις ευθύνης, είναι τουλάχιστον ανάλγητη η στάση της να μην αναγνωρίζει το δικαίωμα σε υποαμειβόμενους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν μια στάση εργασίας διεκδικώντας όχι το επιπλέον αλλά το ελάχιστο μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Στην πρώτη μου συμμετοχή στο ΔΣ ξεκαθάρισα ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν με εξέλεξαν ούτε για να «πετροβολάω αδιακρίτως την τζαμαρία» παίζοντας το λαϊκός ήρωας, ούτε για να κάνω τα στραβά μάτια ασκώντας συνδιοίκηση. Μου έδωσαν ξεκάθαρη εντολή να είμαι χρήσιμος. Να είμαι τα αυτιά, τα μάτια και η φωνή τους. Και σε αυτή την επιθετική κίνηση απέναντι τους, η ελάχιστη αντίδραση μου ήταν να καταγγείλω αυτή την συμπεριφορά και να αποχωρήσω από την συνεδρίαση σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας.
Δεν θα μπορούσα να συζητάω για την έγκριση μικτών και εξωτερικών παραγωγών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και μάλιστα με δέσμευση για το 2023, όταν οι απλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως εχθροί. Είμαστε σύμμαχοι. Σύμμαχοι με όποιον διεκδικεί μια ΕΡΤ αντάξια των προσδοκιών που έχουν οι εργοδότες μας, που δεν είναι άλλοι από αυτούς που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος.

Γιάννης Δάρρας
Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ»

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: