Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Λεφτόδεντρα ανθίζουν στις ημερίδες

Ιστοσελίδα έλαβε πάνω από 30.000 ευρώ για συνδιοργάνωση ημερίδας που κράτησε 3 ώρες και την παρακολούθησαν 24 άτομα, δηλαδή οι ομιλητές, οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας και... λίγοι ακόμα.
Ξεπερασμένη από τη ζωή είναι πλέον η «Λίστα Πέτσα», στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον. Εδώ το χρήμα ρέει στοχευμένα κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση κι αν η «Λίστα Πέτσα» είχε αρκεστεί σε διχίλιαρα στη Θεσσαλονίκη, σε προχθεσινή ημερίδα για το Ταμείο Aνάπτυξης και το νέο ΕΣΠΑ, από δύο μόνο φορείς διατέθηκαν άνω των 26.000 ευρώ –αναζητούνται τα ποσά που διέθεσαν και άλλοι– για συνδιοργάνωση με την ιστοσελίδα voria.gr.
Σύμφωνα με όσα εντοπίσαμε στη «Διαύγεια», ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράφει ως πρόεδρος Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης απόφαση (ΑΔΑ: 9ΨΑΜΟΡΡΓ-Υ3Ω) και αναθέτει «απευθείας στην εταιρεία με την επωνυμία “ADMINE 3.0 A.E.”, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη […] τη συνδιοργάνωση ημερίδας με θέμα “Ταμείο Ανάπτυξης και Νέο ΕΣΠΑ”, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2022, έναντι ποσού 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ 24%, συνολικά 24.000 ευρώ [...] με κωδικό 64.02.03.0000 “Εξοδα Προβολής και Διαφήμισης από Λοιπά μέσα Ενημέρωσης”».
Παράλληλα ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας στις 14.6.2022 εγκρίνει «ως εξειδικευμένη τη δαπάνη για τη συνδιοργάνωση της ημερίδας με τίτλο “Ταμείο Ανάπτυξης και Νέο ΕΣΠΑ” σε συνεργασία με την ηλεκτρονική εφημερίδα Voria.gr, συνολικού ποσού ύψους 6.200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)». Ο ΦΟΔΣΑ μάλιστα αναφέρεται στο επίσημο πρόγραμμα της ημερίδας ως «υποστηρικτής», οπότε μπορούμε μόνο να αναρωτηθούμε με ποια ποσά έθεσαν υπό την αιγίδα τους την ημερίδα τόσο το ΥΜΑΘ όσο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης –και πού να προστεθούν και οι πέντε μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες θα συνέδραμαν με αντίστοιχα, τουλάχιστον, ποσά.
Το ποσό λοιπόν που υπολογίζεται ότι η ιστοσελίδα κατάφερε να συγκεντρώσει ήταν χθες πρώτο θέμα των συζητήσεων σε δημοσιογραφικούς κύκλους της πόλης και, ακόμη περισσότερο, μεταξύ διαχειριστών και ιδιοκτητών ενημερωτικών ιστοσελίδων, με σχόλια φαρμακερά καθώς, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, δόθηκαν χρήματα «για ημερίδα που κράτησε 3 ώρες και την παρακολούθησαν 24 άτομα, δηλαδή οι ομιλητές, οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας και λίγοι ακόμα».
Οι πλέον επιεικείς αναλογίζονταν «τι καμπάνια θα μπορούσε να κάνει η περιφέρεια, ο ΦΟΔΣΑ, το ΥΜΑΘ και ο δήμος ακριβώς για το ίδιο θέμα με τα ίδια λεφτά» και σχολίαζαν «εκτός και το θέμα ήταν απλώς να γνωστοποιηθούν τα εκατομμύρια με τα οποία οι κυβερνώντες ανακοίνωσαν ότι θα “πλημμυρίσουν” την πόλη τα επόμενα χρόνια». Δεν έλειψαν και σχόλια για τη συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις στελεχών της αριστερής αντιπολίτευσης.

Απόστολος Λυκεσάς
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: