Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

3o Γυμνάσιο και Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Όπως πως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Υπουργείο Παιδείας εναρμόνισε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού,με κοινό σύνθημα "ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ" και κεντρικό στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ'όρου ζωής.
Το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, με την γνωστή αθλητική του παράδοση, δεν θα μπορούσε παρά να συμμετέχει στον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας με πληθώρα αθλητικών δράσεων με πρωτεργάτη τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Σερέτη Θεολόγο και αρωγούς την Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών. Η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής προς όφελος τους πραγματοποιήθηκε τούτη τη φορά εκτός του σχολικού χώρου και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο "Πλατανότοπος" σκορπίζοντας ενθουσιασμό σε όλα τα παιδιά.
Τοπλούσιο πρόγραμμα περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- Δρόμο Υγείας: περπάτημα 1000-2000-3000μ., "πράσινη" αθλητικο-περιβαλλοντική δράση (εξερεύνηση και προτάσεις αξιοποίησης των πράσινων χώρων στο ομώνυμο αθλητικό κέντρο για επιπλέον σωματική άσκηση), παιχνίδια βόλευ και μπάντμινγκτον προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον, ευφάνταστες σκυταλοδρομίες, τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3χ3, ποδοσφαίρου 5χ5, τουρνουά τένις αρχαρίων, τουρνουά πινγκ-πόνγκ, αποτύπωση του συνολικού προγράμματος από δημοσιογραφική ομάδα μαθητών/τριών κ.α.με κεντρικό στόχο τον συνδυασμό ψυχαγωγίας και άσκησης, ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη υιοθέτησης ενός υγιούς τρόπου εφ'όρου ζωής.
Έχοντας σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό, διαιτητές τους μαθητές/τριες και φιλάθλους τους συμμαθητές τους,αγόρια και κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πέρασαν ένα πρωί με άθληση, χαρά και… χωρίς μαθήματα!
Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: