Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Τη Δευτέρα μπαίνουν τα χρήματα για το Power pass του Ιουνίου


Με σημαντική καθυστέρηση πρόκειται να καταβληθούν στους δικαιούχους, την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Ιουνίου, τα χρήματα του Power pass 2 (επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος) που αντιστοιχούν στον μήνα Ιούνιο.
Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε καταβάλει το σχετικό επίδομα για το εξάμηνο Δεκεμβρίου-Μαΐου (Power pass 1), όμως πολλοί εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ήρθαν στους καταναλωτές τον Ιούνιο. Το αποτέλεσμα ήταν η κυβέρνηση να αναγκαστεί να προβεί σε τροποποίηση της σχετικής διάταξης, ώστε να συμπεριληφθεί κι αυτός ο μήνας στο επίδομα ενίσχυσης.
Ωστόσο, η καταβολή του Power pass 2 για τον μήνα Ιούνιο έχει αργήσει χαρακτηριστικά να διευθετηθεί, με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να αιτιολογεί την καθυστέρηση λέγοντας ότι οφείλεται σε έναν από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας που «δεν είχε δώσει ακόμη στο σύστημα όλα τα στοιχεία».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα εκκαθαριστικά για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος στο Power pass 1 (Δεκεμβρίου-Μαΐου) έκρυβαν δυσάρεστες εκπλήξεις στους καταναλωτές, καθώς η κάλυψη του αυξημένου κόστους στους οικιακούς λογαριασμούς πέρασε μέσα από διάφορα «φίλτρα» που μείωσαν σημαντικά το τελικό ποσό καταβολής. Μοιραία, για το Power pass 2 που θα καταβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα, πολλοί καταναλωτές κρατούν... μικρό καλάθι.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: