Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Οι εκκρεμότητες της... ΕΠΣ Πέλλας

Σε τρεις ημέρες από σήμερα (Τετάρτη 21/9) η ΕΠΣ Πέλλας έχει καλέσει τα σωματεία της να παραβρεθούν στις κληρώσεις πρωταθλημάτων (Α1 & Α) και κυπέλλου, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα (Δευτέρα 19/9) έχουν κληθεί σε συγκέντρωση, μόνο τα σωματεία της Α1, ώστε να αποφασιστεί μάλλον από κοινού, ο τρόπος διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος (ένας ή δύο όμιλοι το προφανές). Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Ένωσής μας με όσες δυσκολίες και προσπάθειες έχουν επικαιροποιηθεί, είναι θετικό αλλά δεν μας κάνει και πολύ χαρούμενους, αν το ίδιο δεν συμβεί τελικά με όλες τις ομάδες, αφού κάθε μία αδυναμία, απώλεια ή διάλυση ομάδας, θα είναι και μια «μαχαιριά» στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο. Κι αυτό φέτος δυστυχώς φαίνεται ότι θα συμβεί τελικά και χωρίς την υπαιτιότητα μόνο του Μητρώου...
Όμως όσο καλοπροαίρετος, αισιόδοξος και βέβαιος μπορεί να είναι κάποιος για αίσια και επιτυχή έκβαση όλων των εκκρεμών οριστικών αιτήσεων ομάδων, υπάρχουν μερικές, έστω κι αν εντελώς αυθαίρετα χαρακτηριστούν έτσι, «τυπικές» εκκρεμότητες σε ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας, που τις εμποδίζουν να εμφανίζονται μέχρι και σήμερα επικαιροποιημένες στο Μητρώο και βάση του νόμου Αυγενάκη και της ΓΓΑ, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα και το κύπελλο, όπως και χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο παράδοξα κι αν ακούγονται αυτά και δεν βρίσκουν σχεδόν κανένα σωματείο και καμία Ένωση σύμφωνους.
Η παραχώρησης χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων συμβαίνει ήδη αλλά ατύπως και προσωρινά, για το λόγο ότι δεν μπορούν σε μη επικαιροποιημένες ομάδες να δοθούν ετήσια παραχωρητήρια όπως συνήθως, αφού με σχετική εγκύκλιο της ΓΓΑ πριν λίγες μέρες, απαγορεύεται στους δήμους να αποφασίζουν και να εκδίδουν παραχωρητήρια σ' αυτές τις ομάδες και επιβάλλεται να ανακαλούν μάλιστα κάποια απ' αυτά αν έχουν δοθεί, μέχρι οι ομάδες αυτές να επικαιροποιηθούν στο Μητρώο.
Για την δε συμμετοχή των ομάδων σε πρωταθλήματα και κύπελλο, κυριολεκτικά ένα μπάχαλο κυρίως από την ΕΠΟ και τις Ενώσεις, που εντελώς αβάσιμα και αυθαίρετα δέχθηκαν δηλώσεις συμμετοχής και συμπεριέλαβαν στις κληρώσεις, ομάδες που δεν έχουν ακόμη επικαιροποιηθεί και δεν γνωρίζει κανείς τον λόγο, που αν και έχουν αρκετά πρώιμες αιτήσεις, αυτές δεν έχουν γίνει ακόμη δεκτές! Χωρίς να γνωρίζουν για την τύχη των εκκρεμών αιτήσεων, χωρίς εχέγγυα, χωρίς εξασφαλίσεις, ομάδες που στο πολύ άμεσο μέλλον με την λήξη όλων των καταληκτικών ημερομηνιών, ίσως στην πιο δυσάρεστη περίπτωση, να μην έχουν δικαίωμα χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων και συμμετοχής στις τοπικές διοργανώσεις, τινάζοντας τα όλα στον αέρα. Κάτι ανάλογο ετοιμάζεται να κάνει (αν δεν το έχει κάνει ήδη κυρίως με τις δηλώσεις συμμετοχής στο κύπελλο) και η δική μας Ένωση, εικάζοντας μόνο ότι μάλλον όλα θα πάνε καλά και όλες οι ομάδες μας θα επικαιροποιηθούν. Αλλά γιατί αυτές δεν έχουν επικαιροποιηθεί ακόμη μετά από τόσο μεγάλο διάστημα κατάθεσης των αιτήσεων τους και που «κολλάνε» αυτές, μόνο οι ίδιες οι ομάδες και ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΓΓΑ γνωρίζουν. 
Κάποιες Ενώσεις, έχουν καταφέρει το απόλυτο εγγραφής των ομάδων και η δική μας βρίσκεται πολύ κοντά σ' αυτό τον στόχο, όμως επειδή υπάρχουν Ενώσεις με πάρα πολλές εκκρεμότητες, φαντάζει απίθανη η μη επ' αόριστον αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων από την ΕΠΟ. Ακόμη και στο γειτονικό Κιλκίς που ήδη το κύπελλο ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη, ανακοινώθηκε η αναβολή της κλήρωσης της 3ης φάσης...
Ας δούμε τις ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας που έχουν ακόμη εκκρεμότητες, με ημερολογιακή σειρά παλαιότητας της κατάθεσης της οριστικής τους αίτησης:
  1. ΧΤ68 ΣΚΥΔΡΑ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 10/09/2022
  2. ΝΦ52 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ 30/08/2022
  3. ΜΓ55 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ 29/08/2022
  4. ΦΙ92 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 23/08/2022
  5. ΜΓ19 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 17/08/2022
  6. ΜΒ98 ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ 16/08/2022
  7. ΜΓ20 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΙΖΟΧΩΡΙΟΥ - ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ 28/07/2022
  8. ΜΓ26 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΟΥ 27/07/2022
  9. ΜΓ18 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 26/07/2022
  10. ΜΓ75 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ 19/07/2022 
  11. ΜΓ04 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 18/07/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: