Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Εκκλησία της Ελλάδας: «Θαυματουργοί» παπάδες, εκκλησιαστικά δικαστήρια και συγκάλυψη

Παρά το γεγονός ότι σε βάρος του ψευτό-θαυματουργού παπά Λουπασάκη υπάρχει εκκλησιαστικό πόρισμα με κατηγορίες για σωρεία παραβιάσεων, αυτός συνεχίζει να λειτουργεί, ενώ η υπόθεση κουκουλώθηκε.
Ένα πρώτης τάξης σκάνδαλο, με οσμή από λίγη μυστικιστική σαπουνόπερα, σιγοβράζει στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό λειτουργεί ένας παπάς, ο Δημήτρης Λουπασάρης. Σε βάρος αυτού του παπά εκκρεμεί το τελικό πόρισμα του Ανακριτή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ένα πόρισμα-κόλαφος που αποκαλύπτει σωρεία παραβάσεων, όπως:

  • ανατροπή της εκκλησιαστικής τάξης,
  • προσπάθεια εξαπάτησης των πιστών με καλλιέργεια και εκμετάλλευση της θρησκοληψίας τους με κατασκευή «θαυμάτων» (“αγυρτεία”),
  • οικονομικό σκάνδαλο (“απιστία”), κ.ο.κ.

Το καλύτερο, όμως, είναι ότι αυτό το πόρισμα υπάρχει από το 2017 και είναι αποτέλεσμα έρευνας σε βάρος του Λουπασάκη που ξεκίνησε από το 2014.
Κι όμως, παρά το γεγονός ότι πέρασαν πέντε χρόνια από το πόρισμα, ο παπάς αυτός συνεχίζει να λειτουργεί. Κι όχι μόνον αυτό. Επί πέντε χρόνια η ηγεσία της Εκκλησίας δεν κίνησε οποιαδήποτε διαδικασία σε βάρος του, παρά το γεγονός ότι η ανακριτική πρόταση ρητά το ζητούσε.
Δηλαδή, η Εκκλησία κίνησε μια διαδικασία σε βάρος ενός ιερωμένου για σκάνδαλα. Από τη διαδικασία προκύπτει ότι ο ιερωμένος είναι υπόλογος ακόμη και για οικονομικά σκάνδαλα. Αλλά, η ίδια η Εκκλησία, στη συνέχεια, «κουκουλώνει» την υπόθεση που η ίδια άνοιξε. Στο μεταξύ αυτός ο παπάς που στο κατηγορητήριο αντιμετωπίζει συνολικά εννιά (!) κατηγορίες, συνεχίζει να λειτουργεί. Όχι σε κάποιο μοναστήρι, αλλά στο κέντρο της Αθήνας, στον Λυκαβηττό.
Σε αυτήν τη διαδικασία, πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες του με τον Λουπασάκη σε κοινή λειτουργία.
Ορισμένα από τα «θαύματα» του παπά Λουπασάκη που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι ότι έκανε καλά έναν ανάπηρο που… περπατούσε και πριν. Ότι, «θεράπευσε» 50 άτομα από ένα γκρουπ 53 ατόμων (οι 3 δεν είχαν τίποτα). Και, ότι ανέστησε… νεκρό.
Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Λουπασάκης, καθώς συνεχίζει να λειτουργεί, απαντάει ότι «είναι καθαρός» και ότι «δεν έχει λερώσει το ράσο».
Δεν ξέρουμε ποιος και με ποιον τρόπο έχει «λερώσει το ράσο».
Όμως, το ράσο φαίνεται πως έχει μεγάλη χρηστικότητα.
Διότι, όπως δείχνουν τα γεγονότα, μπορεί να αποτελέσει και πρώτης τάξεως υλικό για… κουκούλωμα.

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: