Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Γερμανία: Η κρίση γεμίζει τα ενεχυροδανειστήρια – «Όταν έρθουν οι λογαριασμοί για το ηλεκτρικό ρεύμα αναμένω ότι οι πελάτες θα αυξηθούν»!

Όποιος θέλει να μάθει πώς πάει η γερμανική οικονομία, δεν έχει παρά να μετρήσει τους πελάτες στο ενεχυροδανειστήριο του Νίκολαους Μπόντε. Αν στο κατάστημά του στο Ζίγκμπουργκ έξω από τη Βόννη έρχονται ελάχιστοι πελάτες τότε η χώρα πάει καλά. Όταν όμως οι πελάτες κατακλύζουν το ενεχυροδανειστήριο, τότε όλα δείχνουν πως η Γερμανία βιώνει κρίση.
Αυτό το μήνα το ενεχυροδανειστήριο του Νίκολαους Μπόντε, σύμφωνα με τη DW, είναι γεμάτο: «Το ενεχυροδανειστήριο είναι δείκτης. Οι άνθρωποι έρχονται όταν υπάρχει υψηλή ανεργία ή σοβαρά οικονομικά προβλήματα», λέει ο Νίκολαους Μπόντε.
«Στο κατάστημά μας έρχονται πολλοί ηλικιωμένοι και τώρα πλέον και άνθρωποι της μεσαίας τάξης, κάτι που δεν συνέβαινε πριν. Επιπλέον έχουμε πολλούς νέους πελάτες. Εκτός από τους τακτικούς πελάτες, έρχονται σε μας και άτομα με ασταθή εισοδήματα, αλλά και άτομα που λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα, τα οποία αναζητούν οικονομική στήριξη για να βγει ο μήνας»…
Για πολλούς ανθρώπους είναι ο μόνος τρόπος να βρουν χρήματα. Παρακολουθώντας την αυξημένη κίνηση στην επιχείρησή του ο Νίκολαους Μπόντε κάνει λόγο για μια μικρή πρόγευση των επόμενων εβδομάδων και μηνών. «Όταν έρθουν οι λογαριασμοί για το ηλεκτρικό ρεύμα αναμένω ότι οι πελάτες θα αυξηθούν. Το ίδιο θα συμβεί και με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, μιας και πολύς κόσμος δεν θα είναι πια σε θέση να αποπληρώσει τα στεγαστικά δάνεια»…
Όμορφος κόσμος… Καπιταλιστικά πλασμένος!

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: