Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Τα παραμύθια περί «ανταρτών» ενώσεων και «αδιάφορων» σωματείων

Με ανακοίνωση μέσω Facebook ο κ. Αυγενάκης είπε στην ουσία ότι «όλες οι Ομοσπονδίες τα κατάφεραν, αλλά η ΕΠΟ (βλ.ΕΠΣ κλπ) όχι». Αυτό είναι μια λαϊκίστικη προσέγγιση που έχει στόχο να πείσει τον άσχετο. Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Καμία ένωση δεν έχει πει να μη γραφτούν τα σωματεία στο Μητρώο, ούτε κανένα σωματείο είναι χαζό να μην κάνει την διαδικασία και να πάρει και την χρηματοδότηση. Άρα κ. Αυγενάκη κάτι άλλο συμβαίνει.
Ο «ξεχασιάρης Υφυπουργός»
O κ. Αυγενάκης συγκρίνει την ΕΠΟ με άλλες Ομοσπονδίες η οποίες λειτουργούν εντελώς διαφορετικά.
Ας του θυμίσουμε λοιπόν τα βασικά θέματα μήπως στην επόμενη ανακοίνωσή του μας κάνει την τιμή να τα απαντήσει:
1. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Η FIFA, UEFA, ΕΠΟ αναγνωρίζει τους προπονητές που έχουν βγει από τις δικές τους σχολές ενώ η ΓΓΑ αυτούς που έχουν αποφοιτήσει από τις δικές της σχολές. Πριν 2 χρόνια οι FIFA, UEFA και ΕΠΟ έκανε δεκτούς του αποφοίτους ΤΕΦΑΑ, χωρίς η ΓΓΑ να προχωρήσει σε αντίστοιχη αναγνώριση των προπονητών που τελείωσαν με επιτυχία της σχολές της ΕΠΟ. Μάλιστα η ΓΓΑ βάζει ανυπέρβλητες προϋποθέσεις για να μπορέσουν οι τελευταίοι να εγγραφούν στο Μητρώο Προπονητών της ΓΓΑ. Επιπροσθέτως τους βάζει να πληρώσουν και ένα παράβολο περίπου 150 ευρώ.
2. ΑΔΡΑΝΕΙΑ: Τα σωματεία που δεν αγωνίστηκαν στη προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν μπορούν να πάρουν την επιχορήγηση καθώς η χρηματοδότης αφορά την προηγούμενη χρονιά.
Άρα ένα ερασιτεχνικό σωματείο για να μην έχει καταφέρει να γραφτεί στο Μητρώο δεν τρελάθηκε ξαφνικά, αλλά αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.
Ο Υφυπουργός επίσης γνωρίζει ότι (με νόμο) το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο. Οπότε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μη δώσει τη χρηματοδότηση στα σωματεία που είναι εκτός (είναι οικονομικό το θέμα και έχει κάθε δικαίωμα), αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλει αποκλεισμούς καθώς αυτό έγκειται στο αυτοδιοίκητο.


Πηγή: insport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: