Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Το έγγραφο του υφυπουργείου αθλητισμού στην ΕΠΟ, που πιστοποιεί την παράνομη συμμετοχή ομάδων στη Γ’ Εθνική!

Στην επιστολή που έστειλε στις 27/9 προς την ΕΠΟ ο πρόεδρος της Super League, Eυ. Μαρινάκης, αφού, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι “η ομοσπονδία επιτρέπει τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα σε ομάδες που δεν πληρούν τους όρους του νόμου” καταλήγει υποστηρίζοντας ότι “από εδώ και στο εξής η Νομική Υπηρεσία της Super League θα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για κάθε ενέργεια που παραβιάζει τους όρους της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΕ αλλά και της τήρησης του Καταστατικού.
”Σε συνέντευξη που έδωσε μια ημέρα πριν ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού, Κ. Καϊρής, είπε ότι κακώς η ΕΠΟ επέτρεψε να αγωνιστούν στην περσινή περίοδο στα εθνικά πρωταθλήματα ομάδες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου και αποκάλυψε ότι περί αυτού το υφυπουργείο αθλητισμού είχε ενημερώσει την ομοσπονδία από τις 28/4/2022, ωστόσο η… acting ΕΠΟ όχι μόνο ουδέμια πράξη έκανε και ουδεμία απάντηση απέστειλε, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό της κάποια υψηλοβαθμα στελέχη διατείνονται ότι… δεν έλαβαν το σχετικό έγγραφο!
Το SoccerPlus αποκαλύπτει το έγγραφο του υφυπουργείου αθλητισμού (ΓΓΑ) που εστάλη ως κατεπείγον στην ΕΠΟ στις 28/4/2022 με αριθμό πρωτοκόλλου 188814 και την ενημερώνει ότι τέσσερις ομάδες του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μεταξύ των οποίων και ο Αγροτικός Αστέρας, που στη συνέχεια εξασφάλισε αγωνιστικά την άνοδό του στη Super League 2, αγωνίζονται χωρίς να έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση σε αντίθεση με τις προβλέψεις των κείμενων διατάξεων του νόμου.
Καλεί δε την ΕΠΟ να απαντήσει επί των ενεργειών στις οποίες θα προβεί μετά τις καταγγελίες που έκαναν για το θέμα τρεις ομάδες που αγωνίζονταν στον ίδιο όμιλο.
Επομένως, αφενός υπάρχει παραβίαση του νόμου από πλευράς ΕΠΟ και αφετέρου παραβίαση της “εύρυθμης λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ”, τα μέλη της οποίας φέρονται να μην έλαβαν γνώση του εγγράφου
Γι’ αυτό ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού μίλησε για “νεότευκτη παράγκα που λειτουργεί εντός της ΕΠΟ και απέκρυψε το έγγραφο από τον Μπαλτάκο (σ.σ. δεν ήταν τότε πρόεδρος) και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής”…
Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε, και επομένως είναι σε γνώση του υφυπουργού αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκη:
 


Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: