Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Ορφέας Ριζαρίου - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (1 - 2)2 - 2. Χαρακίρι...

Αν μιλούσαμε πριν την χθεσινή αναμέτρηση για κάποιο θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα του Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας, απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα όπως είναι φέτος ο Ορφέας Ριζαρίου παρά την τελευταία αγωνιστική κάμψη που παρουσιάζει, σίγουρα η ισοπαλία θα ήταν ένα απ' αυτά. Όχι ότι και μετά την λήξη της αναμέτρησης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο, αφού μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» για την συνέχεια, αλλά ο χρόνος της επίτευξης της ισοφάρισης των γηπεδούχων και ο χρόνος της εξέλιξης της αγωνιστικής περιόδου, σε συνάρτηση με την βαθμολογία, ως έναν βαθμό το «απαξιώνουν»... Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την εικόνα, την εξέλιξη και το δραματικό φινάλε, πολύ πιο εύστοχα αυτό αποτυπώνεται με τον χαρακτηρισμό, αγωνιστικό «χαρακίρι»!
Για 93 λεπτά κρατούσε δίκαια το τρίποντο στα πόδια του παρά το πρώτο γκολ χωρίς υπερβολή προσφορά στους γηπεδούχους και παρά την πίεση κυρίως στο δεύτερο μέρος, χωρίς όμως να δέχεται ουσιαστικούς κινδύνους και απειλές, που θα μπορούσαν να βάλουν και τον παράγοντα τύχη δίπλα σε μια αξιόλογη εμφάνιση και ένα νικηφόρο εκτός έδρας αποτέλεσμα. Μακρινός «ξάδερφος» της τύχης φέτος στο πρωτάθλημα, ούτε με «συγγένεια εξ αγχιστείας» στο χθεσινό παιχνίδι!
Οι γηπεδούχοι μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, αλλά αυτό δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα δεχόμενοι και περισσότερες κίτρινες κάρτες από τους φιλοξενούμενους για δυναμικά μαρκαρίσματα, έδειξαν πάθος, θέληση για το αποτέλεσμα, είχαν την εδαφική υπεροχή, με πολύ λίγες όμως καθαρές ευκαιρίες, με τις καλύτερες όλων δύο που καταγράφηκαν στο πρώτο μέρος (Σαβαντόγλου και τις δύο), ενώ στο δεύτερο μόνο κάποιες με καλές προϋποθέσεις, χωρίς όμως την πολύ καθαρή που θα μπορούσε να απειλήσει άμεσα και ρεαλιστικά. Τι πολύ καθαρές παρά τον πιο παθητικό τους ρόλο αλλά με πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις, τις είχαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος -δύο οι σημαντικότερες με τους Λουκάτο και Κατσαμακτσή- για να «κλειδώσουν» νωρίτερα την νίκη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και να οδηγηθεί το παιχνίδι στο δραματικό φινάλε, με την ισοφάριση των γηπεδούχων στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα πολύ ωραίο σε εκτέλεση τέρμα, από τα υπερβολικά και λανθασμένα 6 λεπτά που υπέδειξε ο ρέφερι της αναμέτρησης.
Τα τέρματα για τον Ορφέα πέτυχαν οι Κατικαρίδης (40') και Κελεσίδης (90+), ενώ για τον Μέγα Αλέξανδρο που είχε πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό Βογιατζής (5') και Κούμπους (15') και τα δύο πολύ ωραία σε εκτέλεση και δημιουργία.
Μέτρια την χαρακτήρισε κάποιος πιο ειδικός από μένα σε θέματα διαιτησίας την σημερινή διαιτησία που ήταν παρών στο γήπεδο και γω με όσα είδα δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί του, όταν μάλιστα σε πολλές αποφάσεις υπήρξε πλήρης ασυνεννοησία βοηθών και διαιτητή.
 
Οι συνθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: