Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Πολιτική η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου κόντρα στις αθωωτικές κρίσεις της Δικαιοσύνης

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προαναγγέλλει η υπεράσπιση του πρώην υπουργού. Ν. Παππάς: Η δίκη έγινε για να κρύψει ο κ. Μητσοτάκης τα σκάνδαλα κι επειδή πλήρωσαν πλούσιοι. Γ. Οικονόμου: O κ. Τσίπρας θα τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα τον διαγράψει;
Tην πολιτική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 καυτηριάζει τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ο Νίκος Παππάς, που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με τριετή αναστολή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η κρίση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με αυτή της εισήγηση της εισαγγελίας, τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση αλλά και την αλήθεια.
«Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα» υποστηρίζει το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου που διατυπώνει τα εξής σοβαρά ερωτήματα:.

  • «Αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;
  • »Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;»

«Ευτυχώς πολύ σύντομα επ' αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού. Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο. Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο» δήλωσε ο κ. Παππάς αναφερόμενος στην κρίση της εισαγγελέα Όλγας Σμυρλή, που ταχθεί υπέρ της πλήρους απαλλαγής του, καθώς δεν υπήρξε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του.
Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε πως η δίκη έγινε «για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους "γαλάζιους κοριούς" και τις "γαλάζιες ακρίδες". Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το Σύνταγμα».
«Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι. Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού. Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μαντζουράνης, ένας εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, σχολίασε πως όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται, και πως ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. «Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια» τόνισε και προανήγγειλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που «δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία».
Γ. Οικονόμου: O κ. Τσίπρας θα τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια;
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζει πως η απόφαση είναι κόλαφος προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, καθώς, όπως υπογραμμίζει, ο κ. Παππάς, μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, συντόνιζε και κατεύθυνε μία επιχείρηση ελέγχου και χειραγώγησης της ενημέρωσης, με απώτερο σκοπό τη νόθευση της δημοκρατίας.
«Πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα της πολιτικής μας ιστορίας, καθώς ένας πρώην υπουργός καταδικάζεται για παράβαση καθήκοντος» ισχυρίστηκε ο κ. Οικονόμου, για να συμπληρώσει τα εξής: «Από τη μία διότι φάνηκε ότι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη τελικά φθάνει στην αλήθεια και όλα έρχονται στο φως. Ο κ. Παππάς κρίθηκε ένοχος μέσα από μία ακροαματική διαδικασία που κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Κρίθηκε ένοχος μέσα από θεσμικές και νόμιμες διαδικασίες, όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων ή με βάση όσα διακινούν ρυπαρά δίκτυα και κάθε λογής συνωμοσιολόγοι. Και από την άλλη διότι αποκαλύφθηκε, πέραν πάσης αμφισβήτησης, η θεσμική εκτροπή που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικότατο επίπεδο» αναφέρει.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει «αν θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του και αν θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά;»
Τέλος, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «οι λαλίστατοι κήνσορες του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες, άμεσα και γενναία, και να παραδεχτούν το προφανές: ότι χρησιμοποίησαν καταχρηστικά και παράνομα την εξουσία που τους δόθηκε από τον ελληνικό λαό για να χειραγωγήσουν την ενημέρωση, να αλώσουν τη δημοκρατία μας και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αυταρχικό τριτοκοσμικό καθεστώς».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: