Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Από εργαζόμενοι θα γίνουν επαίτες…

Οταν κλείσει ο κύκλος της παρουσίας του Λευτέρη Αυγενάκη στο υφυπουργείο Aθλητισμού, ανεξάρτητα από το πόσο θετικά ή αρνητικά αποτιμηθεί το έργο του από τον κάθε πολίτη/φίλαθλο, το βέβαιο είναι ότι θα είναι η πιο ταραχώδης εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει σοβαρό ζήτημα με το οποίο να καταπιάστηκε, που με τις κινήσεις του να μην προκάλεσε ένταση και ανακατωσούρα. Το ζήσαμε με την υπόθεση του μητρώου των σωματείων, το βιώνουμε και τώρα με τη μοιρασιά των εσόδων από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Η κόντρα με τις ομάδες της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας του ποδοσφαίρου (Super League 2), που ο ίδιος δημιούργησε με το προβληματικό της φορμάτ μέσω της αναδιάρθρωσης που έκανε, είναι ένα πολύ τρανταχτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ασκεί πολιτική ο Κρητικός υφυπουργός.
Ενώ άφησε όλο το καλοκαίρι τους παράγοντες των ομάδων να σχεδιάσουν τα μπάτζετ τους, υπολογίζοντας ότι μίνιμουμ η κατηγορία θα έπαιρνε 5,3 εκατομμύρια ευρώ από το στοίχημα, ξαφνικά τους έριξε στα 1,7, επικαλούμενος τις αναφορές περί χειραγώγησης αγώνων και κακής φήμης που έχει αποκτήσει η SL2. Μάλιστα, μόλις προχθές είπε από το βήμα της Βουλής ότι το υφυπουργείο εξετάζει όλους τους δυνατούς τρόπους μέριμνας και διασφάλισης των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών και των εργαζομένων στις ΠΑΕ της SL2, εφόσον η παράλογη συμπεριφορά της Super League 2 συνεχιστεί, ενώ θα έπρεπε να είναι το πρώτο κριτήριο σε κάθε απόφασή του.
Οπως αναφέρουν και στη διαφημιστική τους καμπάνια οι ομάδες της SL2, περισσότεροι από 700 ποδοσφαιριστές και οι οικογένειές τους, καθώς και πολλοί εργαζόμενοι στις ΠΑΕ βγάζουν τα προς το ζην από αυτή την κατηγορία. Χρειάζονται ένα εργασιακό περιβάλλον που να τους παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και όχι ένα ξεροκόμματο που θα τους μοιράσει μία κυβέρνηση για να ντύσει με μανδύα ανθρωπιάς την πολιτική αναστάτωσης ενός υφυπουργού.

Κώστας Πετρωτός
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: