Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

ΕΠΣ Καρδίτσας: Έκοψαν τα δοκάρια για να μην γίνει ο αγώνας!!!

Στο γήπεδο του Αρτεσιανού ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί η αναμέτρηση του τοπικού Διγενή με αντίπαλο τον Αστέρα για την 18η “στροφή” της Α’ ΕΠΣΚ.
Ωστόσο άγνωστοι έκοψαν τα δοκάρια κάτι που οδήγησε το παιχνίδι σε ματαίωση όπως αναφέρει το karditsasport.gr
Οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο παρουσία της διαιτητικής τριάδας.
Ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνας αναφέροντας πως το ματς δεν διεξήχθη λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας.
Οι άνθρωποι του Διγενή ισχυρίστηκαν πως υπήρξε δολιοφθορά στο γήπεδο από αγνώστους.
Η τύχη αυτού του αγώνα θα κριθεί στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΚ.
*Την φωτό δημοσίευσε ο κ. Γιώργος Γολιτόπουλος ο οποίος σε ανάρτηση του σημείωσε:
Ξεκινάμε δυστυχώς από τα αυτονόητα, για να μην τρελαθούμε τελείως και ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Ποια είναι αυτά; Ότι βρισκόμαστε στο 2023, ούτε στο 1923, ούτε στο 1953. Αν και με αυτό που γράφω προσβάλλω τις προαναφερόμενες ημερομηνίες, διότι οι άνθρωποι, ακόμη και τότε, δεν θα τους περνούσε καν από το μυαλό αυτό που ζήσαμε σήμερα.
Η ομάδα μας, ο Αστέρας, αγωνιζόταν σήμερα στο Αρτεσιανό με αντίπαλο τον τοπικό Διγενή. Υπό νορμάλ συνθήκες και με την τήρηση των αυτονόητων, το ματς δεν μπορούσε από το να διεξαχθεί κανονικά. Αμ δε!!! Η αποστολή της ομάδας μας μόλις έφτασε στο γήπεδο βρέθηκε μπροστά σε ένα θέαμα που κανένας δεν είχε αντιμετωπίσει στην καριέρα του μέχρι τώρα. Κομμένα δοκάρια. Δεν το καταλάβαμε; Πάμε πάλι: Κομμένα δοκάρια.
Φυσικά και το ματς δεν διεξήχθη (πώς θα μπορούσε άλλωστε), αφού ο ΚΑΠ δεν προβλέπει… μονότερμα.
Η ομάδα μας παρατάχθηκε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο με την αρχική της ενδεκάδα, όπως και οι γηπεδούχοι με την βασική της… εννιάδα.
Ο διαιτητής έκλεισε το φύλο αγώνα αναφέροντας ότι το ματς δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, αναφέροντας παράλληλα και τον ισχυρισμό των γηπεδούχων ότι υπήρξε δολιοφθορά και δεν ευθύνεται αυτή για αυτό που συνέβη.
Για την τύχη του αγώνα καλείται να αποφασίσει τώρα η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Καρδίτσας. Ούτε νομικός είμαι, ούτε μπορώ να ξέρω τί θα αποφασίσει το αρμόδιο όργανο, αφήστε που κατά βάθος δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αν και εμείς όλοι στον Αστέρα ξέρουμε πολύ καλά τί έχει συμβεί και δεν ξέρω αν θα πρέπει να κλάψουμε, να γελάσουμε ή να εκνευριστούμε.
Αυτό που ξέρω, όμως, είναι το εξής: Κάποιοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί, δεν σκέφτηκαν, όταν έκαναν αυτό που έκαναν, ότι γίνονται ρεζίλι σε όλο το πανελλήνιο. Και μαζί με αυτούς γίνεται ρεζίλι όλο το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό είμαι σίγουρος ότι δεν ενοχλεί μόνο εμένα, ενοχλεί τον κάθε υγιή σκεπτόμενο παράγοντα, προπονητή, ποδοσφαιριστή και φίλαθλο του ποδοσφαίρου. Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτη 2023!!!
"Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε"...
Από τα καλύτερα έργα του Ιταλού συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλο. «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε».
Χθες περίπου 10.30μμ στο γήπεδο Αρτεσιανού, υπήρξε σημαντική δολιοφθορά. Κάποιοι «έκοψαν» τα δοκάρια της μίας εστίας. Μόλις έγινε αντιληπτό οι υπεύθυνοι της ομάδας ενημέρωσαν τους καθ' ύλην αρμοδίους και όπως ήταν φυσικό το ματς του τοπικού Διγενή με τον πρωτοπόρο Αστέρα, αναβλήθηκε. Ή ματαιώθηκε.
Μας αρέσει να «παίζουμε» με τις λέξεις. Τα υπόλοιπα όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος όλα έγιναν όπως έπρεπε. Παρουσιάστηκαν οι ομάδες στο γήπεδο, πληρώθηκε στο ήμισυ η Διαιτησία όπως είθισται και τώρα η διοργανώτρια ερμηνεύοντας τον ΚΑΠ πρέπει να αποφασίσει αν το γήπεδο ήταν αντικανονικό ή ακατάλληλο.
Γιατί στην μια περίπτωση υπάρχει πρόστιμο και στην άλλη επανάληψη του αγώνα. Αυτό είναι το «γράμμα» του Νόμου. Υπάρχει όμως και το ηθικό μέρος. Πόσοι άραγε από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο πιστεύετε στην δολιοφθορά;
Δεν πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε αυτό το άθλημα που είναι «καψούρα», τρέλα για όποιον το παρακολουθεί χρόνια τώρα; Δεν είναι ένα «προιόν» που όλοι θέλουμε να εξελίξουμε;
Τέτοιες ενέργειες μας πάνε πολύ πίσω. Μία ομάδα που ξεκίνησε και συνέχισε εντυπωσιακά, τελευταία παρουσιάζει «ανεξήγητα» προβλήματα.
Βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει. Έγινε ένα γεγονός που έτσι και αλλιώς θα «καταγραφεί» στην θητεία ενός νεαρού Προέδρου, που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στο Τοπικό Ποδόσφαιρο.
Θα χρειαστεί όμως και αυτός τον χρόνο του. Όσοι αποτελούν την «οικογένεια» του Διγενή, μετά από αυτά που συνέβησαν μπορούν να αντιληφθούν την «περιρρέουσα» ατμόσφαιρα;
Μπορούν οι παίκτες να πείσουν τους συναδέλφους τους;
Σε κάθε περίπτωση είναι ένα περιστατικό που όσο πιο γρήγορα ξεχάσουμε τόσο καλύτερα. Ο καθένας έχει διαμορφώσει την άποψη του. Μόνο που είναι δύσκολο να πιστέψουμε αυτό, που βλέπαμε μόνο στην τηλεόραση...

Δημήτρης Στάθης
Πηγή: goal-trikala.gr, karditsasport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: