Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Ο Μητσοτάκης τάζει χαρτζιλίκι-κοροϊδία – Οι συνταξιούχοι απαιτούν αυξήσεις αξιοπρέπειας

Δύο κόσμοι: Από τη μια ο πρωθυπουργός και η «άριστη» κυβέρνηση του και από την άλλη οι απόμαχοι της δουλειάς και οι πραγματικές τους ανάγκες. 
Από τη μια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώνει ένα έκτακτο επίδομα-κοροϊδία από 200 έως 300 ευρώ, για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις – ψίχουλα, λόγω της προσωπικής διαφοράς που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, και από την άλλη οι συνταξιούχοι στο δρόμο του αγώνα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις.
Τα ακριβή ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι (200 – 300 ευρώ εφάπαξ) θα εξαρτηθούν από το ύψος των συντάξιμων αποδοχών, είπε ο πρωθυπουργός. Οι πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός δεν ξέχασε να στείλει μήνυμα εκεί που απολογείτα, δηλαδή στα αφεντικά και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Τι μήνυμα; Τους καθησύχασε ότι το επίδομα είναι εντός των «δημοσιονομικών δυνατοτήτων». Αλίμονο.
Σήμερα οι συνταξιούχοι, εκτός κλίματος… «δημοσιονομικής πειθαρχίας», διαδήλωσαν για αυξήσεις αξιοπρέπειας σε όλες τις συντάξεις:
– Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.
– Να αποδίδεται στις αναπηρικές συντάξεις ολόκληρη η Εθνική σύνταξη.
– Να ισχύσει η παράλληλη ασφάλιση στους ασφαλισμένους πριν το 2016.
– Κατάργηση της παρακράτησης για την υγεία.
– Άμεση καταβολή στα πληρωμένα δώρα μας.
– Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία.
– Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
– Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Με λίγα λόγια, δύο κόσμοι: Από τη μια ο πρωθυπουργός και η «άριστη» κυβέρνηση του και από την άλλη οι απόμαχοι της δουλειάς και οι πραγματικές τους ανάγκες.

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: