Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Απάντηση Καστερίδη στην ανακοίνωση Στάμκου

ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΜΚΟ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ» ΓΙΑ ΣΑΣ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
Απαντώντας στην παραπλανητική ανακοίνωση του «Πέλλα Μαζί Συνεχίζουμε…την καταστροφή του περιβάλλοντος», για την απουσία μας από το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνουμε ότι ευτυχώς απουσιάζαμε από την δήθεν ιστορική απόφαση που αφορά την έγκριση πολεοδομικών μελετών για τα πρώην στρατόπεδα Καψάλη και Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά.
Η παράταξή μας, βλέποντας την αληθινή ουσία αυτών που προβλέπει η μελέτη, δεν θα ψήφιζε θετικά κ. Στάμκο, γιατί δεν θέλει να καταδικάσει την πόλη στην συνεχόμενη καταστροφή πρασίνου και να υπογράψει ένα χειρότερο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας. Βάλτε επιτέλους μπροστά τον Δήμο και αφήστε τα πολιτικά σας παιχνίδια έστω και στο τέλος της δημαρχιακής σας καριέρας.
Μας κατηγορείτε ότι επιμένουμε στη γνωστή τακτική της άρνησης και της καταψήφισης οποιασδήποτε πρότασης, χωρίς να λέτε την αλήθεια για το θέμα. Ζητήσαμε την ανάκληση της πρώτης απόφασης, εκτός ημερήσιας διάταξης και ούτε δεχτήκατε την συζήτηση. Πιστός στον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας της παράταξής σας όλα τα χρόνια, απαξιώνεται τις άλλες παρατάξεις, αποκλείοντας τες ουσιαστικά από οποιαδήποτε διαβούλευση και ουσιαστική ενημέρωση, φέρνοντας ως τετελεσμένο ένα μνημόνιο με το ΤΕΘΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσιάζοντάς το μάλιστα και ως μέγιστη επιτυχία!! Πραγματικά βλέπετε επιτυχία στην παραχώρηση των στρατοπέδων στον δήμο κατά 50% χωρίς ίχνος πρασίνου. Και όχι μόνο αυτό. Σε μια τόσο επιζήμια απόφαση δεν καταφέρατε να σας παραχωρηθούν ούτε τα οικόπεδα δίπλα από τα στρατόπεδα, ώστε επιτέλους να λυθεί το ιδιοκτησιακό που ταλαιπωρεί τους δημότες σας πάνω από 50 χρόνια.
Είναι ντροπή…
Δεν έχετε πει στους δημότες και κατοίκους του δήμου Πέλλας, ότι με τεράστια καθυστέρηση, αφήσατε αναξιοποίητες πάρα πολλές ευκαιρίες, ώστε τα προηγούμενα χρόνια να έχουμε επιτύχει την πλήρη και 100% απόδοση των στρατοπέδων στο Δήμο μας. Θα θυμάστε την πρόταση που είχε καταθέσει ο κ. Βενιζέλος, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τον Φεβρουάριο του 2011, όταν επισκέφτηκε τα Γιαννιτσά, όπου πρότεινε για το στρατόπεδο ΚΑΨΑΛΗ να περιέλθει ολόκληρο στην χρήση της τοπικής κοινωνίας, χωρίς μνημόνια και άλλες δεσμεύσεις; Τότε σας είπε ότι περιμένει μια ολοκληρωμένη πρόταση από τον Δήμο Πέλλας για να το υλοποιήσει. Πέρασαν 12 χρόνια χαμένα και δεν αξιωθήκατε να κάνετε ΜΙΑ μελέτη για την χρήση τους. Έτσι οδηγηθήκαμε και πάλι στη λύση μνημονίου και μισής απόδοσης των στρατοπέδων. Κρατήστε λοιπόν αυτή την «ιστορική απόφαση» για τον εαυτό σας…
Η πόλη των Γιαννιτσών είναι μια τσιμεντούπολη με μόλις 2,1 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, όταν το διεθνώς παραδεκτό όριο είναι 10 τ.μ.. Η έκταση των 300 στρεμμάτων περίπου των στρατοπέδων, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.
Όπως πάντα κλεισμένος στο γραφείο σας, δεν επιδιώξατε κανέναν ανοιχτό διάλογο με τους δημότες, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ απαξιώσατε και το Δίκτυο πολιτών για το Περιβάλλον, μια ομάδα συμπολιτών μας που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ασχολείται με το θέμα, έχει κάνει τόσες εκδηλώσεις στα στρατόπεδα και έχει διαμορφωμένη και ολοκληρωμένη άποψη για την αξιοποίησή τους.
Εμείς ως δημοτική αρχή δεσμευόμαστε να επαναδιαπραγματευθούμε με το ΤΕΘΑ το μνημόνιο που υπογράψατε κ. Στάμκο και να ανοίξουμε έναν ουσιαστικό και ανοιχτό διάλογο
με τους πολίτες και τα κινήματα των πολιτών για να συνδιαμορφώσουμε την βέλτιστη πρόταση για την αξιοποίηση των στρατοπέδων, έχοντας επίγνωση ότι κανένας μας δεν κατέχει το αλάθητο, όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα η απερχόμενη σε λίγους μήνες δημοτική Αρχή.
Κλείνοντας, θεωρούμε ότι η διεκδίκηση για πλήρη απόδοση στο 100% των στρατοπέδων στον Δήμο μας, ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει κυρίως αστικό δάσος - πάρκο με ήπιες παρεμβάσεις, είναι πρωταρχικός μας στόχος για τα παιδιά μας. Ως νέα Δημοτική Αρχή με αυτές τις αρχές θα κινηθούμε και είμαστε σίγουροι ότι με την κοινωνία και τους πολίτες δίπλα μας, θα τα καταφέρουμε.

Στάθης Καστερίδης
Υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: