Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Στα 68 το όριο συνταξιοδότησης μετά την τριετία

Στα 68 θα πάει το όριο συνταξιοδότησης
Ρεπορτάζ με θέμα το ασφαλιστικό και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης δημοσιεύει σήμερα η ΕΣΤΙΑ, σε συνέχεια των δηλώσεων Τσακλόγλου που προανήγγειλε αλλαγές στις συντάξεις.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα γράφει:
«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» γιά αὔξηση τῶν ὁρίων ἡλικίας συνταξιοδοτήσεως καί νέες παρεμβάσεις στό ἀσφαλιστικό καθεστώς μετά τό 2026 ἄνοιξε ὁ ὑφυπουργός Κοινωνικῶν Ἀσφαλίσεων Πάνος Τσακλόγλου. Ἀπαντῶντας σέ ἐρώτηση ἐάν τό δημογραφικό δημιουργήσει καινούργια ζητήματα γιά τό ἀσφαλιστικό σύστημα τῆς χώρας, τήν ὁποία ἔθεσε ὁ διευθυντής τῆς «Εστίας» στήν ἐκπομπή τοῦ ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα» μέ τήν Φαίη Μαυραγάνη, τόνισε ὅτι «στήν ἑπόμενη τριετία δέν θά δοῦμε αὔξηση στά ὅρια συνταξιοδοτήσεως, ἀλλά νά μην ἔχουμε ἀμφιβολία ὅτι αὐτό κάποια στιγμή θά γίνει.»
Τσακλόγλου: Προανήγγειλε πόση θα είναι η αύξηση στις συντάξεις

Χαμηλότερη από το ποσοστό του 3,1% στο οποίο το έχει προσδιορίσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, ενδέχεται να είναι η αύξηση στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2024.
Αυτό είπε ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε διστακτικός να απαντήσει με ακρίβεια, επικαλούμενος τη μείωση του πληθωρισμού σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
Ερωτηθείς για τους συνταξιούχους που εργάζονται, ανέφερε ότι η μείωση της παρακράτησης από την σύνταξή τους, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση μέχρι και διπλασιασμό των εργαζόμενων συνταξιούχων, καθώς πέραν του κινήτρου για να ξεκινήσουν ορισμένοι συνταξιούχοι να εργάζονται, πλέον πολλοί που δουλεύουν «μαύρα» θα θελήσουν να γίνει κανονικά η δήλωση της εργασίας τους, παράλληλα με την σύνταξη.
Έκτακτο βοήθημα
Ο κ. Τσακλόγου είπε ότι επίκειται η καταβολή βοηθήματος σε 750.000 συνταξιούχους, που δεν θα δουν αυξήσεις, λόγω προσωπικής διαφοράς, με το ποσό να κυμαίνεται από 200 έως 1.600 ευρώ.
Επίδομα μητρότητας
Ακόμη, ο κ. Τσακλόγλου είπε πως «με το νέο νομοσχέδιο εξισώνουμε το επίδομα μητρότητας (7.000 ευρώ) και για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες», τονίζοντας ότι το μέτρο θα έχει άμεση ισχύ. 
 
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: