Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Ακρίτας Σωσάνδρας (0 - 0)1 - 1. «Μαλωμένος» με το γκολ, «αποκλεισμένος» απ' το πέναλτι!

Σ' ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι στην Πέλλα, με καλό ρυθμό και διάθεση από τους δύο αντιπάλους για το θετικό αποτέλεσμα αλλά όχι με τις πολλές και κλασικές ευκαιρίες, Μέγας Αλέξανδρος και Ακρίτας συμβιβάστηκαν τελικά με την ισοπαλία, που φαντάζει το δικαιότερο αποτέλεσμα με βάση την επιμέρους μεγάλη προσπάθεια και την αγωνιστική εικόνα εκατέρωθεν...
Μοιρασμένο το σκορ, μοιρασμένη κατά κάποιον τρόπο και η υπεροχή, με τις δύο ομάδες να έχουν ισορροπία και συνέπεια σε άμυνα και μεσαία γραμμή, με την μόνη διαφορά κυρίως επιθετικά, ότι οι γηπεδούχοι αν και δημιούργησαν πολύ περισσότερες επικίνδυνες προϋποθέσεις επιθετικά για να απειλήσουν και ήταν πιο πιεστικοί στα 3/4 του γηπέδου για μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα, αυτοί που απείλησαν πιο άμεσα και είχαν πιο επικίνδυνες τελικές προσπάθειες ήταν οι φιλοξενούμενοι, κυρίως με ξαφνικές αντεπιθέσεις. Ο Ακρίτας Σωσάνδρας ήταν κι αυτός που προηγήθηκε στο σκορ μετά τη στείρα σε τέρματα πρώτη ώρα αγώνα, με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο και πρώτο σκόρερ της κατηγορίας Παπαδόπουλο (65') όταν κέρδισε το ριμπάουντ εντός περιοχής μετά την αρχική απόκρουση του Παναγιωτόπουλου στο τετ-α-τετ του Ντόγκαρη, για να έρθει όμως πολύ γρήγορα η απάντηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας (70'), με σκόρερ τον... αμυντικό του Ακρίτα Κουντουρά που στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στο βάθος της εστίας του Καραγιαννίδη, μετά από χτύπημα φάουλ του Φυτανίδη. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν διαμαρτυρίες εκατέρωθεν, στο γκολ της Σωσάνδρας η Πέλλα υποστηρίζει ότι προηγήθηκε φάουλ στον αμυντικό της Πολυχρονόπουλο, ενώ στο γκολ της Πέλλας η Σωσάνδρα υποστηρίζει ότι κακώς δόθηκε το φάουλ του Κουντουρά στον Κων/νιδη Η. από το οποίο προήλθε η ισοφάριση. Αν κακώς ή καλώς οι φάσεις εξελίχθηκαν και κατέληξαν τελικά στα δύο τέρματα, την καλύτερη άποψη την έχουν οι πρωταγωνιστές και οι διαιτητές που ήταν κοντά και είχαν καλύτερη αντίληψη και ορατότητα, γιατί δυστυχώς το βίντεο είτε δεν έχει εικόνα, είτε αφήνει αμφιβολίες... Η φάση όμως που δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση, είναι αυτή του πρώτου ημιχρόνου, όταν η Πέλλα ζητάει πέναλτι (η αλήθεια είναι όχι αρκετά επίμονα και έντονα όσο επιτάσσει η φάση) σε απλωμένο με πρόθεση χέρι του Μποζίνη εντός περιοχής, κάτι που επιβεβαιώνει και το βίντεο που είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
Από μία αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμών οι δύο ομάδες, για την Πέλλα ο Εμμανουηλίδης (21') και για την Σωσάνδρα ο Θωμάς (32').
Η μεγάλη εικόνα του αγώνα δείχνει την ισοπαλία ως το δικαιότερο αποτέλεσμα (και οι δύο ομάδες μαζί με τον Ορφέα Ριζαρίου έχουν τις περισσότερες στην κατηγορία) και την διαιτητική τριπλέτα σε γενικές γραμμές αρκετά καλή, με τα όποια ανθρώπινα λάθη της.
Για ακόμη ένα παιχνίδι δυστυχώς περιορισμένη η προσέλευση φιλάθλων στο γήπεδο της Πέλλας... 
Οι δύο προπονητές κ.κ. Αμπιντίν και Γιανούλτσης είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποίησαν τους εξής ποδοσφαιριστές (η Πέλλα για ακόμη ένα παιχνίδι με αρκετές αλλά και σημαντικές απουσίες):




Δεν υπάρχουν σχόλια: