Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΑΣ Σεβαστειανά 2018 - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (0 - 0)1 - 1. Ο Βασιλιάς των Χ

Τι κι αν ήταν καλύτερος σε όλη σχεδόν την διάρκεια για ακόμη ένα παιχνίδι. Τι κι αν φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού στην τακτική, την κυκλοφορία και την ανάπτυξη ότι ήταν ποιοτικά ανώτερος από τον μέτριο σήμερα αντίπαλό του. Την μοναδική ίσως στιγμή αδράνειας μεσοαμυντικά, την πλήρωσε και πάλι και χρειάστηκε μεγάλη σωματική και ψυχολογική προσπάθεια για να καταφέρει να πάρει κάτι που δικαιούνταν και με το παραπάνω στο σημερινό παιχνίδι. Έτσι δείχνοντας «εθισμένος» φέτος στα ισόπαλα αποτελέσματα, ο ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, πρόσθεσε ακόμη ένα σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο των Σεβαστειανών (συνολικά επτά, τα περισσότερα της κατηγορίας!), με αντίπαλο τον αξιόμαχο τοπικό ΑΣ...

Μπορεί να φαίνεται δυσεπίλυτος γρίφος η επιθετική «δυστοκία» που κοστίζει στον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας και την αγωνιστική του προσπάθεια, σε ψυχολογία, κόπο και βαθμούς από την αρχή της φετινής σεζόν, εντούτοις επειδή σ' αυτή την ομάδα δεν συνάδουν τα αποτελέσματα με ότι αυτή αποδίδει μέσα στο γήπεδο, πόσο μάλλον οι «ένδοξες» ή «άδοξες» ήττες που έχει υποστεί μέχρι σήμερα, μια ισοπαλία που έρχεται με τέτοιο τρόπο στα τελευταία λεπτά, είναι υποφερτά καλοδεχούμενη... Καλό και κυριαρχικό ξεκίνημα στο πρώτο μέρος για τον αποδεκατισμένο από απουσίες και σήμερα Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας (εκτός οι Petriti, Αλευρούδης, Γερμανούδης, Γιαλατζής, Γουργούνης, Εμμανουηλίδης, Κων/νίδης Λ., Μπιτσιάκης, Νινιατσούδης, Παναγιωτέλης και Πλιόγκας και αναγκαστική αλλαγή Ηλιάδης στο 46'), αλλά περιορισμένο και πάλι με υπεροχή κυρίως στα 3/4 του γηπέδου, αφού οτιδήποτε άμεσα απειλητικό μέσα κι έξω στο «κουτί», φαντάζει με δική του ή όχι ευθύνη, σχεδόν «απαγορευμένο»! Η πρώτη καλή επίθεση του αγώνα με άριστες προϋποθέσεις (μισό γκολ χωρίς υπερβολή!) για τους φιλοξενούμενους, ανακόπτεται «προκλητικά» λανθασμένα από τον δεύτερο βοηθό, αφού και οι δύο ποδοσφαιριστές της Πέλλας κι αυτός που δέχεται την μπάλα, κι αυτός που κινείται στον χώρο, καλύπτονται εμφανώς από αμυντικό των Σεβαστειανών, μόλις λίγα μέτρα από την άριστη με απόλυτη ορατότητα θέση, του δεύτερου βοηθού!
Όπως άφησα να εννοηθεί παραπάνω, οι πολύ καθαρές ευκαιρίες έλειψαν από την αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και να αναλώνονται σε κάποια αξιόλογα σουτ από μακρινή και μέση απόσταση, τα οποία ή ήταν άστοχα, ή αντιμετωπίζονταν επιτυχώς από τους δύο τερματοφύλακες. Μοιραία λοιπόν η πολύ καλή και μεθοδική απόδοση των φιλοξενούμενων που είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν ήταν αναλόγως παραγωγική. Οι γηπεδούχοι έψαξαν τις καλές στιγμές τους σε στημένες φάσεις και τα κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο, αφού άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αρβανιτίδη (55'), με το κεφάλι του Μπουράκη όμως να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη του τέρματος, αφού άλλαξε την πορεία της μπάλας, αιφνιδιάζοντας τον Παναγιωτόπουλο. Η υπόδειξη του φάουλ αμφισβητήθηκε ήπια από τους ποδοσφαιριστές της Πέλλας, που θεώρησαν καθαρό το μαρκάρισμα του Πολυχρονόπουλου.
Οι φιλοξενούμενοι ενέτειναν την πίεση τους μετά το «κρύο» γκολ που δέχθηκαν, ανέβασαν γραμμές και ποδοσφαιριστές, δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις, ζήτησαν προσωπικά πιστεύω δικαίως πέναλτι σε ανατροπή του Βογιατζή εντός περιοχής περίπου στο 70' αφού υπάρχει πολύ δυναμική επαφή με προβολή του Καραγιαννίδη αν δεν κάνω λάθος στο πόδι του επιθετικού της Πέλλας, έστω κι αν η απόλυτα σεβαστή απόφαση του διαιτητή είχε διαφορετική αντίληψη και οπτική γωνία της φάσης, έφτασαν στην ισοφάριση δέκα λεπτά πριν την λήξη με εξαιρετική συνεργασία Μήτκα, Μπουράκη, Φυτανίδη και εκπληκτική εκτέλεση από τον τελευταίο στον ουρανό των δικτύων του Σαρίδη (80'), ενώ απαίτησαν ακόμη και την ανατροπή στον εναπομείναντα χρόνο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η άριστη η φιλοξενία από τον γηπεδούχο ΑΣ πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα, με τα όσα επεισοδιακά διαδραματίζονται τις τελευταίες αγωνιστικές στα γήπεδα της ΕΠΣ Πέλλας.
Με εξαίρεση τις δύο παραπάνω φάσεις που μπορεί να ήταν σημαντικές αλλά μπορούν να συμβούν ανθρώπινα στην ροή κάθε αγώνα, δλδ την λάθος υπόδειξη οφσάιντ του δεύτερου βοηθού στο πρώτο μέρος και τον μη καταλογισμό του πέναλτι στο δεύτερο, η διαιτητική τριπλέτα είχε σωστές υποδείξεις στην συντριπτική πλειοψηφία των σχετικά πιο δύσκολων περιπτώσεων της αναμέτρησης και βοήθησε αρκετά στην εξέλιξη της χωρίς ανούσιες και περιττές διακοπές.
Οι δύο προπονητές κ.κ. Πετρίδης και Αμπιντίν είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποίησαν τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:





Δεν υπάρχουν σχόλια: