Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Επιστρέψαμε στην «κανονικότητα» κύριε Μητσοτάκη

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τελείωσε χωρίς να «τελειώσει» η Αριστερά όπως ήθελαν πολλοί και παρά τις όποιες ισορροπίες όπως σε όλα τα μεγάλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει δυνατός με προτάσεις για την κοινωνία μέσα στην κοινωνία. Η παρουσία του Προέδρου μας Στέφανου Κασσελάκη καθημερινά δίπλα στους αγώνες κάθε κοινωνικής τάξης το βεβαιώνει. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ. Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα και το εφιαλτικό μέλλον που σχεδιάζει για τους πολλούς το καθεστώς Μητσοτάκη, μία μπορεί και πρέπει να είναι η απάντηση: Προοδευτική, πολυμέτωπη και παλλαϊκή αντεπίθεση. Επιστρέφοντας στην «κανονικότητα» του κυρίου Μητσοτάκη όλα οδηγούνται συστηματικά στην καταστροφή.
Διάλυση Δημόσιας Υγείας

Υπό την προστατευτική σκιά των συστημικών ΜΜΕ και των κυκλωμάτων που είναι έτοιμα να εισβάλλουν στο ΕΣΥ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει τη δημόσια Υγεία. Ο Άδωνις εξαγγέλλει με θριαμβευτικούς τόνους τα απογευματινά χειρουργεία, που θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι πληβείοι. Τα φάρμακα υποτάσσονται στο νόμο του Μητσοτάκη -αν πληρώσεις θα γλιτώσεις. Και η Ελλάδα γυρίζει σαράντα χρόνια πίσω, σε καταστάσεις στις οποίες ισχύει ένας κανόνας: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω...
Το 41% φεύγει, η Ακρίβεια μένει

Το 41% του Μητσοτάκη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν αντέχει, αλλά σίγουρα αντέχει η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια. Στα supermarkets και τις λαϊκές αγορές η Ελλάδα αναστενάζει και το μόνο που διατίθεται δωρεάν είναι τα ψέματα της κυβέρνησης για εισαγόμενη ακρίβεια και οι κάλπικες υποσχέσεις ότι όλα θα βελτιωθούν αν ο καταναλωτής διαλέγει πιο προσεκτικά. Στην πραγματικότητα αυτό που συντελείται μπροστά στα μάτια μας είναι ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου. Από τα πολλά «κορόιδα» σε λίγες τσέπες. Καιρός να ξυπνήσουν οι πολλοί πριν η εξαθλίωση και η ανομία γίνουν κανονικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: