Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Βιβλιοπαρουσίαση: "Το Τέλος της Αισθητικής; Τεχνομηδενισμός και Σύγχρονη Τέχνη" - Δημοσθένης Δαββέτας

Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας και οι Εκδόσεις Νίκας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημοσθένη Δαββέτα με τίτλο: "Το Τέλος της Αισθητικής; Τεχνομηδενισμός και Σύγχρονη Τέχνη".
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, στις 6μμ στη Βόρεια Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.
Για το βιβλίο μιλά ο Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, ποιητής, εικαστικός, γεωπολιτικός αναλυτής.
Η παρουσία σας θα μάς τιμήσει ιδιαίτερα.
Από το οπισθόφυλλο:

Τι είναι η Μοντέρνα και τι η Σύγχρονη Τέχνη; Πώς η προσωκρατική φιλοσοφία επηρεάζει τις σύγχρονες εικαστικές εκφράσεις (installations, performances) και συναντιέται με τον Νίτσε; με την Αγορά να κυριαρχεί πλέον στον εικαστικό χώρο και τα ίδια τα έργα Τέχνης να μετατρέπονται σε «προϊόντα» μήπως τίθεται το ζήτημα του τέλος της Τέχνης, του Τεχνομηδενισμού;
Εκεί, λοιπόν, που η παράδοση στο χώρο της Τέχνης συναντά την καινοτομία, η Αισθητική Φιλοσοφία έρχεται να δώσει απαντήσεις σε πλήθος ερωτημάτων με τρόπο απλό και κατανοητό. Η Αισθητική, όρος-κλειδί στο έργο του κ. Δαββέτα, αναλύεται και προσεγγίζεται από τον συγγραφέα με έναν μοναδικό τρόπο που την καθιστά σημείο αναφοράς στην καθημερινότητά μας.
Σύντομο Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Δημοσθένης Δαββέτας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι Διδάκτωρ Αισθητικής στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Διδάσκει στο IESA στο Παρίσι. Έχει διδάξει Φιλοσοφία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο Strate College και στο Créapole στο Παρίσι.
Ιστοσελίδα συγγραφέα: http://davvetas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: