Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Δημεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία!

Την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβαν Σαββίδη στην Ουκρανία αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αποδεχόμενο σχετικό αίτημα της κυβέρνησης της χώρας.
Αδίκημα δεν υπάρχει, πέραν του ότι ο ομογενής επιχειρηματίας θεωρείται υποστηρικτής της Ρωσίας και του Πούτιν. Εχει τώρα τη δυνατότητα να προσφύγει κατά της απόφασης δήμευσης της περιουσίας του, αλλά οι πιθανότητες να κερδίσει τη δίκη σε ανώτατο βαθμό είναι μηδαμινές, καθώς η απόφαση δεν βασίζεται σε νομικά επιχειρήματα.
Οπως αναφέρουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς, έκανε δεκτό το αίτημα Υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του Κυριακής.
Τα δημευόμενα περιουσιακά στοιχεία της Ιβάν Σαββίδη, περιλαμβάνουν το 100% των μετοχών της εταιρείας PJSC Pentopak και το 100% της θυγατρικής της, Atlantis-Pak Ukraine. Οι δύο εταιρείες είναι οι κορυφαίες στην Ουκρανία στον κλάδο υλικών συσκευασίας τροφίμων και απασχολούν συνολικά 374 άτομα.
Ως ιδιοκτήτρια των εταιρειών εμφανίζεται η Κυριακή Σαββίδη, σύζυγος του πολυπράγμονα ιδιοκτήτη του καναλιού Open, του ΠΑΟΚ και του ΟΛΘ.
Τα ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ρωσοέλληνας επιχειρηματίας συμπεριλαμβάνεται σε λίστα με 25 ολιγάρχες που εξυπηρετούν ρωσικά συμφέροντα.

Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: