Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΛΛΑ - ΜΑΝΔΑΛΟ (1-0)4-0

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την αναμέτρηση.
«Τυχερή» αλλά απόλυτα δίκαιη νίκη πέτυχε ο Μέγας Αλέξανδρος, σήμερα με αντίπαλο την αξιόλογη Δόξα Μανδάλου. «Τυχερή» γιατί σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, η Δόξα δεν κατάφερε να σκοράρει χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες και να ξαναμπεί στο παιχνίδι και δίκαιη γιατί εκμεταλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τις αδυναμίες του αντιπάλου, ενώ κατα διαστήματα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κερδίσουν από νωρίς το κέντρο και να ελέγξουν τον ρυθμό. Η Πέλλα είχε την κατοχή αλλά η καλή αμυντική τακτική του Μανδάλου, σε συνάρτηση με την καλή κυκλοφορία στην μεσαία γραμμή, δυσκόλευαν την δημιουργία φάσεων για την ομάδα μας. Ανόρθοδοξες τελικές πάσες και ημιτελείς πλαγιοκοπήσεις δεν έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα όμως που ήρθε από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και σέντρα την κατάλληλη στιγμή από τον Κηλίκη, με τον Τζιβελέκη σε κοντινή προβολή να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και τον Χαρμάνα από κοντά να προλαβαίνει τον τερματοφύλακα και να γράφει το 1-0. Η Πέλλα είχε επίσης μια κεφαλιά άουτ από καλή θέση με τον Βουσβούρη, μια καλή ευκαιρία με την Κηλίκη όταν πέρασε τον τερματοφύλακα και τον πρόλαβε αμυντικός, ενώ και 2-3 σουτ που επιχειρήθηκαν δεν προβλημάτισαν τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, εκτός της βολίδας του Τζιβελέκη που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Λίγο μετά ο ίδιος με πλασέ προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Από κείνο το σημείο και μετά το Μάνδαλο πήρε τα ηνία του παιχνιδιού για ένα δεκάλεπτο και είχε δύο οριζόντια δοκάρια, το πρώτο με εκτέλεση φάουλ με την βοήθεια και την δύσκολη απόκρουση του Ουγκανέζωφ και το δεύτερο μετά από ωραία αντεπίθεση και πλασέ πάνω από τον Ουγκανέζωφ. Λίγο αργότερα και πάλι ο Ουγκανέζωφ είπε όχι στον επιθετικό του Μανδάλου που σούταρε μέσα από την περιοχή και σε θέση πλάγια μόνος αμαρκάριστος, ενώ ακόμη μια καλή ευκαιρία των φιλοξενουμένων με το πλασέ μέσα από την περιοχή πάνω από το σώμα του Ουγκανέζωφ, να καταλήγει άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου κύλησαν με την Πέλλα να έχει ανακτήσει τον έλεγχο, αλλά να μην δημιουργεί κινδύνους στο αντίπαλο τέρμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα ξεκίνησε δυνατά και έκλεισε στα καρέ του το Μάνδαλο και κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της πρίν σημπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο, με εξαιρετική προσωπική προσπάθεια του Τζιβελέκη. Αμέσως το Μάνδαλο προσπάθησε να αντιδράσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά στο τετ α τετ από πλάγια ο Ουγκανέζωφ αντέδρασε και πάλι σωστά, αποτρέποντας την μείωση του σκορ. Εκεί το Μάνδαλο σχεδόν παραδόθηκε με την Πέλλα να έχει τον πλήρη έλεγχο και δημιουργεί συνεχώς φάσεις για το τρίτο τέρμα, είτε με στημένες φάσεις είτε με πλαγιοκοπήσεις. Τέρμα που επιτεύχθηκε στο 70' από κοντινή προβολή του Χαρμάνα σε συνεργασία με τον Τζιβελέκη, που εκμεταλεύθηκαν προηγουμένως την γκέλα αμυντικού του Μανδάλου. Οι αλλαγές του κ. Γυριχίδη στο δεύτερο, φρέσκαραν την ομάδα που πλέον σε κάθε επίθεση κατάφερνε να δημιουργεί κινδύνους στην εστία του Μανδάλου. Παρά τις προυποθέσεις, το τέταρτο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις όταν μετά πολύ ωραία ενέργεια του Μπρατσούδη από πλάγια και πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Ρίσκο, ο οποίος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Ωραίο παιχνίδι καθαρό και σε αθλητικά πλαίσια μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα μας σίγουρα μπορεί και καλύτερα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βγάζει προσωπικότητα όταν το ματς δεν της βγαίνει. Το Μάνδαλο είχε σημαντικές απουσίες σήμερα, αλλά έδειξε πολύ βελτιωμένο σε σχέση μ' αυτό που είχα παρακολουθήσει το καλόκαίρι και στο πρόσφατο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προφήτη Ηλία.
Καλύτεροι από τν ομάδα μας οι Χαρμάνας, Τσιβελέκης, Κορώνας, Τανταλίδης και Κούμπους, ενώ όποτε χρειάστηκε και ο Ουγκανέζωφ αντέδρασε σωστά. Οι αλλαγές βοήθησαν τα μέγιστα.
Η διαιτησία είχε εύκολο έργο με την βοήθεια και της άψογης συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών, χωρίς όμως να αποφύγει τα ανθρώπινα λάθη, τα οποία όμως δεν επηρέασαν το παιχνίδι.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Τανταλίδης, Βουσβούρης, Γάκης(Στάγκος), Χαρμάνας, Καμπούρης, Κορώνας, Μπουράκης(Μπρατσούδης), Κηλίκης(Ρίσκος), Τζιβελέκης.

-Δεν είχε πολύ κόσμο κατά την έναρξη του αγώνα, ο ποίος αυξήθηκε στην συνέχεια αλλά όχι σε ικανοποιητικό βαθμό για την πορεία της ομάδας και το ενδιαφέρον της αναμέτρησης.
-Απρόσκλητος επισκέπτης(σκύλος- σχετικό) βίντεο προκάλεσε ολιγόλεπτη διακοπή στο παιχνίδι, αλλά απομακρύνθηκε γρήγορα για να συνεχιστεί ο αγώνας.
-Για πρώτη φορά φέτος διαιτητής ή βοηθός δεν ακούει το παραμικρό με την λήξη του αγώνα από την εξέδρα(εδώ γελάνε!), γεγονός που αποδεικνύει το πολύ καλό κλίμα μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο.
-Ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Ειρηνάκης, κατάφερε να επιδοκιμασθεί κατά την είσοδο των ομάδων πριν την έναρξη ως ποδοσφαιριστής που φόρεσε παλαιότερα την φανέλα της ομάδας μας και να αποδοκιμασθεί μετά την λήξη για τον διαπληκτισμό του στο τέλος με τον Ουγκανέζωφ.
-Φίλοι της Πέλλας και του Μανδάλου κάθισαν μαζί διάσπαρτα στην κερκίδα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τις καλές σχέσεις των δύο συλλόγων.
-Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στην Άψαλο, αν η τοπική ομάδα δεν κάνει πράξη την ανακοινώσή της για αποσύρση από το πρωτάθλημα.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: