Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης στις 14 Νοεμβρίου

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφικές ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους Ηγέτες.

Οι ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, είναι καταστροφικές και αδιέξοδες ,δε λύνουν απεναντίας αυξάνουν τα προβλήματα στις κοινωνίες και τις οικονομίες, διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, εξαθλιώνουν τους λαούς.

Η κρίση δεν προκλήθηκε και δεν οφείλεται στους μισθούς ,στις συντάξεις ,στις κοινωνικές παροχές αλλά στην απληστία των Τραπεζιτών των τζογαδόρων κερδοσκόπων και στην ανεξέλεγκτη κίνηση των κεφαλαίων.

Μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοέμβρη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην ημέρα Πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη Γενική Απεργία ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: