Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Πέλλα - Νέα Πέλλα (1-1)1-1


   Όλα τα στοιχεία ενός γειτονικού ντέρμπι είχε η σημερινή αναμέτρηση. Πάθος, πείσμα, δύναμη, σκοπιμότητα, νεύρα  Από ποδόσφαιρο όμως λίγα πράγματα δυστυχώς... Η «μπερδεμένη» ψυχολογία με όσα προηγήθηκαν μέσα στην βδομάδα και την παραίτηση του κ. Κιούρκα η οποία επιδεινώθηκε με το γρήγορο γκολ των φιλοξενουμένων, η υπερβολική αμυντική τακτική και η σκοπιμότητα των φιλοξενουμένων, οι εκνευριστικές αποφάσεις και η ανεκτικότητα της διαιτητικής τριπλέτας και η μέτρια απόδοση της ομάδας, συνέτειναν σήμερα ώστε ο Μέγας Αλέξανδρος να πετάξει δύο πολύτιμους βαθμούς.
   Στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε αρκετός χρόνος, ώστε η ομάδα μας να βρει τρόπο να οργανώσει την επιθετικότητά της. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο η Νέα Πέλλα ευτύχησε να προηγηθεί σε μία από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις και να παγώσει το γήπεδο της Πέλλας. Η φιλοξενούμενη είχε κερδίσει την μάχη του κέντρου μέχρι το 20ο λεπτό, χωρίς όμως να δημιουργεί προυποθέσεις να επιτεθεί, παρα μόνο να παγώνει και να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα. Από κείνο το σημείο και μετά η ομάδα μας κυκλοφόρησε καλύτερα και πιο ψύχραιμα την μπάλα, κι άρχισε να δημιουργεί προυποθέσεις για την ισοφάριση. Κλασικές ευκαιρίες δεν μπορούσαν να δημιουργηθούν, με την πολυπληθή παρουσία πολλών παικτών στην περιοχή της Νέας Πέλλας. Όταν λίγο πριν το ημίωρο η Πέλλα άρχισε να μπαίνει στην περιοχή των φιλοξενουμένων, άρχισε ταυτόχρονα και να απειλεί πιο άμεσα με ισοφάριση. Τότε ήρθε το γκολ από τον Τσιβελέκη με κοντινό δυνατό σουτ, έπειτα από πολύ ωραίο συνδυασμό αναμέσα σε Μπουράκη και Κηλίκη και πάσα του τελευταίου στον σκορερ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο αγώνας κύλισε με υπεροχή της Πέλλας, αλλά οι τελικές επιλογές δεν ήταν οι καλύτερες και την Νέα Πέλλα να προσπαθεί περισσότερο να ροκανίσει το χρονόμετρο. Το παρήγορο ήταν ότι πλέον η ομάδα άρχισε να σουτάρει προς το τέρμα και σε ένα απ' αυτά χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Το ημίχρονο τέλειωσε με 1-1.
   Στο δεύτερο ημίχρονο η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσε να παιχτεί ποδόσφαιρο, με τους φιλοξενούμενους να πέφτουν συνεχώς στο χορτάρι και να κόβουν τον όποιο ρυθμό πήγαινε να δημιουργηθει από τον Μέγα Αλέξανδρο. Όσο περνούσε η ώρα, το άγχος άρχισε να βαραίνει τα πόδια και να δίνοται πολλές λάθος πάσες, ενώ υπήρχαν οι καλές προυποθέσεις για πιο ουσιαστικές επιλογές. Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγιναν και πολλές ευκαιρίες με τον Τσιβελέκη τριπλομαρκαρισμένο(!) και οι μέσοι να γεμίζουν διευκολύνοντας το έργο των αμυντικών της Νέας Πέλλας. Οι πτώσεις των παικτών της Νέας Πέλλας δεν είχαν τελειωμό σε κάθε γωνιά του γηπέδου και σχεδόν σε κάθε φάση με την ανοχή του διαιτητή! Σαν να μην έφτανε αυτό μάλιστα, σε μια μακρυνή απόκρουση των αμυντικών ύστερα από στημένη φάση, κι ενώ οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Μέγα είχαν περάσει μπροστά, ο Μπάσδος έφυγε μόνος στην αντεπίθεση, για να προλάβει να τον ανατρέψει αντικανονικά λίγο έξω από την περιοχή ο Μπουράκης και να δεχτεί την κόκκινη κάρτα ως τελευταίος παίκτης. Τα πράγματα δυσκολέψαν ακόμα περισσότερο, αλλά τότε είναι δημιουργήθηκαν δύο τρεις καλές ευκαιρίες για να πάρει την νίκη η Πέλλα κυρίως από στημένες φάσεις. Σε μια απ' αυτές κι ενώ ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων ήταν εκτός φάσης, το σουτ του Τσιβελέκη στο κενό τέρμα, απομάκρυνε πεντακάθαρα με το χέρι λίγο πριν την γραμμή του τέρματος αμυντικός της Νέας Πέλλας! Φάση που είδε όλο το γήπεδο και παραδέχθηκαν και οι φιλοξενούμενοι μετά το τέλος του αγώνα, αλλά «δεν είδαν» μόνο ο κ. Πασλαμούσκας και ο δεύτερος βοηθός Σκουλής που ήλεγχε την περιοχή! Θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδόυχους και με τον εκνευρισμό πλέον στο κόκκινο το ματς τέλειωσε ισόπαλο, με τον ρέφερι να κρατάει τις ελάχιστες δυνατές καθυστερήσεις, κι ενώ ο καθαρός αγωνιστικός χρόνος του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μόλις 20 λεπτά! Η Πέλλα ζήτησε σε άλλες δύο περιπτώσεις πέναλτι σε ανατροπές των Μπρατσούδη, Κηλίκη, με την πιο κραυγαλέα όμως να είναι στο ολοφάνερο χέρι του αμυντικού λίγο πριν την λήξη.
   Καλύτεροι από την μέτρια σήμερα ομάδα μας οι Τσιβελέκης, Κούμπους, χωρίς να καταλογίζεται το παραμικρό στους υπόλοιπους, οι οποίοι προσπάθησαν αλλά δεν τους πήγε το ματς. Από την Νέα Πέλλα που έπαιξε φουλ άμυνα καλύτεροι οι Παυλίδης, Μπάσδος και όλη η αμυντική γραμμή.
   Για την διαιτησία ότι και να πούμε είναι μάλλον περιττό. Φωνή βοώντος εν τη ερημώ... Δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ενός τέτοιου αγώνα αφού δεν βοήθησε στην ροή του, ενώ ο μη καταλογισμός του πεντακάθαρου πέναλτι στην εκπνοή, βάζει σε σκέψεις και τον πιο άδολα σκεπτώμενο φίλαθλο. Μάλιστα δυναμιτίσθηκε το κλίμα ακόμη πειρσσότερο, όταν μέσα στις έντονες αποδοκιμασίες μετά το τέλος του αγώνα ο καλός κατά γενική ομολογία σήμερα κ. Σίπκας Ι.(ελέγχεται μόνο για το γκολ των γηπεδούχων για οφσάϊντ), φέρεται να καταφέρθηκε με υβριστικά σχόλια για την Πέλλα, όπως μαρτυρούν παράγοντες και φίλοι της ομάδας που ήταν παρόντες. Πρέπει επιτέλους ο σύλλογος να αφήσει την διαλλακτικότητα κατά μέρος και να φερθεί με «αμοιβαιότητα» στις κακές διαιτησίες, ζητώντας την εξαίρεση κάποιων για το καλό όλων και κυρίως την προστασία της ομάδας. Και το τρίτο «πείραμα» με «πειραματόζωο» τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας της ΕΟΔ, απέτυχε παταγωδώς. Είναι κρίμα νέοι διαιτητές να «ψήνονται» στις πλάτες ομάδων που ξοδεύουν επί σειρά ετών πολλά χρήματα στοχεύοντας πέραν όλων των άλλων και στην άνοδο... Να προφυλαχτούν κι αυτά τα νέα παιδιά που σπρώχνονται με το «στανιό», ενώ δεν είναι ακόμα έτοιμα να αναρριχηθούν ψηλότερα... Και στο φινάλε να σταματήσουμε να γινόμαστε «γραφικοί» κάθε Κυριακή, γράφοντας ή φωνάζοντας τα ίδια και τα ίδια
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Βουσβούρης, Τανταλίδης, Μπρατσούδης(Μπουράκης), Γάκης, Καμπούρης(Ρίσκος), Χαρμάνας, Καραπίτας(Μπιγλυκούδης), Κηλίκης, Τσιβελέκης.

- Κατάμεστο σήμερα το γήπεδο της Πέλλας, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κι αυτοί πολυπληθή παρουσία.
- Στις εξέδρες βρέθηκε και ο νέος τεχνικός του συλλόγου κ. Γιάννης Γυριχίδης.
- Το διαιτητικό τρίο έφυγε με την συνοδεία αστυνομίας.
- Ο αγώνας καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και τον Σωτήρη Καρασαρίδη.
- Έτσι θα έχουν την ευκαιρία και οι πιο δύσπιστοι, να δουν την επίμαχη φάση που ζητούν πέναλτι οι γηπεδούχοι και να βγάλουν μόνοι τα συμπεράσματά τους.
- Ιδανικός καιρός, πολύ κόσμος, τηλεοπτική κάλυψη όλα συνηγορούσαν σε μια γιορτή, που όμως τέλειωσε με τον χειρότερο τρόπο.
- Προέχει η ηρεμία, αφού ακόμη και με τον βαθμό η ομάδα μπορεί να βρεθεί μόνη στην κορυφή, αν ο Εδεσσαϊκός νικήσει τον Ν.Μυλότοπο αύριο.
- Την πρώτη εντός έδρας απώλεια βαθμών είχε για φέτος ο Μέγας Αλέξναδρος Πέλλας με την σημερινή ισοπαλία.
- Η ομάδα συμπλήρωσε αήττητη 10 αγωνιστικές πρωταθλήματος, για να κρατάμε και τα «θετικά» από την σημερινή αναμέτρηση. Πάντα το ποτήρι μισογεμάτο... ;)
- Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας έχει ρεπό και την ευκαιρία για ηρεμία και ανασύνταξη. Έστω κι αν για τις 14-11-2012 αναμένεται η επόμενη φάση του κυπέλλου...















Δεν υπάρχουν σχόλια: