Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν παιδικά εμβόλια σε ανασφάλιστους και απόρους

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε ότι τόσο για τους άπορους και ανασφάλιστους, όσο και για τους μετανάστες οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται δωρεάν. Πού θα πραγματοποιούνται...
Με στόχο την αποτελεσματική εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού της χώρας, στην εποχή της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει αναπόφευκτα και το ευαίσθητο αυτό τμήμα του πληθυσμού, το υπουργείο Υγείας, με εγκυκλίους του προς τους αρμόδιους φορείς, ζητά να μην έχει εποχικό χαρακτήρα ο συστηματικός εμβολιασμός, αλλά να διενεργείται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και να καλύπτει όλες τις ομάδες πληθυσμού, ασφαλισμένους και μη.
Με γνώμονα τις συστάσεις αυτές, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε ότι, τόσο για τους άπορους και ανασφάλιστους, όσο και για τους μετανάστες και, γενικότερα, άτομα που για διάφορους οικονομικούς ή πολιτισμικούς λόγους έχουν προβλήματα πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται δωρεάν στα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία και τα Ιατροκοινωνικά Κέντρα (ΙΑΚ).
Οι κατά τόπους περιφέρειες καλούνται να ορίσουν τα ιατρεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τέτοιους εμβολιασμούς και να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά.
Τέλος, το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει τη συγκρότηση Ομάδας Συντονισμού των Εμβολιαστικών Δράσεων, μεταξύ υπουργείου Υγείας και υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: