Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Με απόλυτη επιτυχία η ημερίδα της Ακαδημίας Μπάσκετ Γιαννιτσών για την Άθληση και το Παιδί


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κέντρου Πληροφόρησης του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, η ενημερωτική Ημερίδα της Ακαδημίας Μπάσκετ του ΓΑΣ Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, για την άθληση και το παιδί, με θέμα «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».
Η πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Μπάσκετ κ. Γιάννη Κασιμίδη, αναλήφθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για εξεύρεση και άλλων μορφών έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ της Ακαδημίας, των παιδιών και των γονέων τους, πέρα από τα όρια της προώθησης της σωστής και ολοκληρωμένης άθλησης.
Οι διακεκριμένοι και καταξιωμένοι ομιλητές στην ημερίδα, όλοι επιστήμονες από τα Γιαννιτσά, ανέπτυξαν με γλαφυρό, ουσιαστικό, αλλά με απλό και σαφή τρόπο, ειδική θεματολογία για την άθληση και το παιδί, αντίστοιχη με την ειδικότητά τους. Οι εισηγητές, ανέδειξαν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την απόλυτη συσχέτιση ανάμεσα στη φυσική και τη νοητική υγεία, κάτι που άλλωστε αποτελούσε και τον βασικό στόχο της πρωτοβουλίας αυτής.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν:
-Ο ειδικός καρδιολόγος Χρήστος Μελλίδης, που μίλησε για την σημασία της άθλησης σε σχέση με την υγεία της καρδιάς μας
-Η κλινική διατροφολόγος Σοφία Τσιτσιγιά, η οποία αναφέρθηκε στο τρίπτυχο Διατροφή - Άσκηση- Ανάπτυξη και στις επιπτώσεις της παιδικής παχυσαρκίας στον οργανισμό
-Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Στράτος Γεωργόπουλος, ο οποίος μίλησε στο κοινό για τις αθλητικές κακώσεις στην παιδική και εφηβική ηλικία και τέλος
-Η κλινική ψυχολόγος Βεσελίνα Ιορδανίδου, που κατέδειξε πως ο αθλητισμός, εκτός των άλλων,  συμβάλλει  επίσης τόσο  στην  ψυχολογική  όσο  και  στην  κοινωνική  ανάπτυξη  του  παιδιού.
Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε διάλογος μεταξύ των εισηγητών και των πολιτών, γονέων και παιδιών, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Ο κ. Κασιμίδης, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές για την συνεργασία τους και το κοινό για την παρουσία και την ανταπόκρισή του, επισήμανε ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και στο μέλλον καθώς, όπως είπε, «σήμερα εγκαινιάστηκε με απόλυτη επιτυχία μια νέα μορφή επικοινωνίας με τα μέλη και τους φίλους της Ακαδημίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: