Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Mια «επιδημία» αλληλεγγύης εξαπλώνεται στην Ελλάδα: Οι "Παστίλιες που θεραπεύουν τον πόνο του άλλου"

Εσύ τις παίρνεις, κάποιοι άλλοι σταματούν να πονάνε
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και υποστήριξης της δράσης τους : “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που φιλοξενήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσίασαν τη νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης, αλληλεγγύης και υποστήριξης της δράσης τους "Παστίλιες για τον πόνο του άλλου" με τη συμμετοχή εκπροσώπων της οργάνωσης, των βασικών συντελεστών και των υποστηρικτών της εκστρατείας από το χώρο της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Αθλητισμού.
Μια νέα «ασθένεια» έχει κάνει την εμφάνισή της αυτόν τον καιρό στη χώρα μας, με «θύματα» όλους όσοι νιώθουμε την ανάγκη να προσφέρουμε στους ανθρώπους που πλήττονται πιο σοβαρά από μικρές και μεγάλες κρίσεις, εντός κι εκτός συνόρων. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έβαλαν στόχο να τη θεραπεύσουν με τις «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», μια μεγάλη καμπάνια που βασίζεται σε ένα κόκκινο κουτί με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι. Θα το βρίσκουμε στα φαρμακεία όλης της χώρας στην τιμή του 1,60 ευρώ και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατίθενται απευθείας στα προγράμματα της οργάνωσης, στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι Παστίλιες όμως δεν βοηθούν μόνο την οικονομική υποστήριξη της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Είναι και το σύμβολο μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες  που βιώνουν έντονα τον αποκλεισμό από την περίθαλψη εντός κι εκτός συνόρων.
«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είναι κρίσιμη για την επιβίωσή τους», επισημαίνει ο Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Χρήστος Χρήστου. «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πιστεύουμε ότι το μόνο που μπορεί να δώσει προοπτική στο μέλλον, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο, είναι η αλληλοϋποστήριξη, ως αντίδοτο στην εσωστρέφεια, την απελπισία και τον ανθρώπινο πόνο. Γι’ αυτό το λόγο εγκαινιάζουμε αυτή τη μεγάλη και δυναμική εκστρατεία αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης σε όλη τη χώρα, με τίτλο “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”».
Η εκστρατεία, εμπνευσμένη από τη διαφημιστική εταιρεία Germinal/Jorge Martinez, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Ισπανικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, προκαλώντας πρωτοφανή θετικό αντίκτυπο κι απoσπώντας βραβεία και διακρίσεις, στηρίχθηκε στο εξής απλό σκεπτικό: Υπάρχουν εκατοντάδες φάρμακα που μπορούν να απαλύνουν οποιοδήποτε δικό μας πόνο. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως όταν πονάμε για τους άλλους, για όλους εκείνους που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας και υποφέρουν από «ξεχασμένες» ασθένειες σε κάθε γωνιά του κόσμου, πλέον δίπλα και στη δική μας πόρτα;  Και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε με έναν οικονομικό τρόπο, προσιτό σε όλους μας;
«Τα έσοδα από τις “Παστίλιες” θα μας επιτρέψουν να παρέχουμε ιατρική βοήθεια σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» εξηγεί ο Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «και μάλιστα σε μια περίοδο που ενώ οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνουν, τα κράτη περικόπτουν τους πόρους που προορίζονται για τη Δημόσια Υγεία, με τις συνέπειες να είναι πιο εμφανείς από ποτέ, ακόμα και στην Ελλάδα. Μέσα από την εκστρατεία αυτή, θέλουμε να απαντήσουμε στις ανάγκες αυτές με μηνύματα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας. Κανείς δεν είναι μόνος του».
Την εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή πολλοί φορείς αλλά και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες. Κεντρικό πρόσωπό της είναι ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος που συμμετέχει αφιλοκερδώς στο τηλεοπτικό σποτ της εκστρατείας. Σημαντική είναι και η επίσης αφιλοκερδής συμμετοχή εκπροσώπων της τέχνης, των γραμμάτων και του αθλητισμού, όπως ο  Ευγένιος Τριβιζάς, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Θοδωρής Αθερίδης, o Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Γιώργος Σαμαράς, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Μαριέττα Φαφούτη, η Γωγώ Μπρέμπου, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μυρτώ Αλικάκη και άλλων, που συμμετέχουν στην εκστρατεία, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης.
Οι «Παστίλιες» δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την αφιλοκερδή συμμετοχή της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών APIVITA και των προμηθευτών της που βοήθησαν σημαντικά να κρατηθεί το κόστος παραγωγής και διανομής στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Επίσης καθοριστική ήταν η συμβολή των φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα, που ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Ζήτησε τις Παστίλιες από το φαρμακοποιό σου
«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είμαστε σίγουροι ότι η ελληνική κοινωνία θα αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή. Ακόμα και σήμερα, στη δίνη της οικονομικής κρίσης, είναι πολλοί εκείνοι που έρχονται σε επαφή μαζί μας επιθυμώντας να βοηθήσουν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν. Με τις “Παστίλιες” ανταποκρινόμαστε σε αυτή την ανάγκη των συμπολιτών μας, προτείνοντας ουσιαστικά έναν τρόπο ώστε με λίγα  να μπορούν να προσφέρουν πολλά» αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Βίλεμ Ντε Γιονγκ. «Αν λοιπόν, αυτό που σας πονάει είναι ο πόνος των άλλων τότε ξεκινήστε άμεσα “θεραπεία” στο φαρμακείο της γειτονιάς σας, αγοράζοντας Παστίλιες, αλλά και προωθώντας τα μηνύματα της εκστρατείας σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Γιατί όπου υπάρχει ανάγκη, δεν υπάρχουν σύνορα».
 Ευχαριστίες: 
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ευχαριστούν θερμά την εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA και τους προμηθευτές της καθώς επίσης και στους φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα για την αφιλοκερδή υποστήριξη της εκστρατείας.

Πηγή: msf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: