Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Νεκρή η ηρωίδα του 21ου αιώνα στο Μεξικό

Είχε το προσωνύμιο "η ηρωίδα του 21ου αιώνα" και αφιέρωσε τη ζωή και το έργο της στη μάχη κατά των πανίσχυρων καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό. Η 36χρονη δημοσιογράφος Maria Santos Gorrostieta, μετά από επίθεση που δέχτηκε, βρέθηκε μαχαιρωμένη σε δρόμο της περιοχής που ζούσε στο Μεξικό.
Η 36χρονη είχε καταφέρει να επιζήσει από δύο δολοφονικές επιθέσεις εναντίον της.
Είχε εκτίσει θητεία δημάρχου και ήταν μητέρα τριών παιδιών. Κάτοικοι της κοινότητας του San Juan Tararameo την βρήκαν μαχαιρωμένη, δεμένη και με σημάδια από εγκαύματα στο σώμα, στοιχεία που αποδεικνύουν πως πριν δολοφονηθεί, βασανίστηκε.
Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας, είχε δηλώσει την εξαφάνιση της από τις 14 Νοεμβρίου. Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον της έγινε τον Οκτώβριο του 2009, στο El Limone, όταν ένοπλοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η ίδια και στο οποίο επέβαινε και ο σύζυγός της ο οποίος έχασε τη ζωή του.
Η επίθεση παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, αλλά η Gorrostieta κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και να βγει ζωντανή. Η Gorrostieta, που εξελέγη το 2008, δέχτηκε μια ακόμα επίθεση τρεις μήνες μετά.
Τότε, ομάδα μασκοφόρων της έστησε ενέδρα και άρχισε να εξαπολύει εναντίον της πυρά. Από τις 30 σφαίρες που καρφώθηκαν στο βαν στο οποίο επέβαινε, τρεις τη χτύπησαν στο σώμα.

Πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: