Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για το Μνημόνιο 3


Το πολυνομοσχέδιο 279 σελίδων καλούνται σήμερα να εγκρίνουν τα πολιτικά κόμματα, σε μια από τις ιστορικότερες ψηφοφορίες της Μεταπολίτευσης. Διαδηλωτές και συνδικάτα καλούν σε κινητοποιήσεις σήμερα στις 5 το απόγευμα, ενώ διαδικασίες μέχρι την τελευταία στιγμή υπάρχουν στο εσωτερικό των περισσότερων κομμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ήδη, το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Η συζήτηση για το νέο πακέτο μέτρων εισάγεται σήμερα στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ψηφιστεί στο τέλος της ημέρας.

Δεδομένες θεωρούνται οι 127 θετικές ψήφοι από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, ενώ γρίφος εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θα υπερψηφίσουν τελικά το πακέτο. «Παρών» θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ανάβοντας πράσινο φως για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού την ερχόμενη Κυραική, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται αριθμός βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει τα νέα μέτρα.

Στον αντίποδα, εκλογές ζητούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Πηγή: citypress.gr

Το νου σας τι θα ψηφίσετε το βράδυ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: