Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Απεργιακές κινητοποιήσεις δημοσιογράφων

   H Ομοσπονδία Τύπου Ελλάδας, τιμώντας και τη μνήμη του Προέδρου της Γεράσιμου Γ. Καραβία που υπήρξε σ' όλη του τη ζωή Αγωνιστής της Δημοκρατίας και του Τύπου, καλεί τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στον Τύπο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα Ραδιοφωνικά, στα Τηλεοπτικά, στα Ηλεκτρονικά και στα άλλα ΜΜΕ, να πάρουν μέρος, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, στην 24ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 5 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 6 Νοεμβρίου 2012 και στις στάσεις εργασίας την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, από τις 16.00 έως τις 19.00.
   Παράλληλα, καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα ειδησεογραφικά Ηλεκτρονικά και άλλα ΜΜΕ, να συνεχίσουν τους αγώνες τους ενάντια στη διαπλοκή που προτιμά κλειστό το δημοσιογραφικό επάγγελμα για να ελέγχει την πληροφόρηση και  να κινεί τα νήματα σε βάρος των ελευθεριών των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.
Διακηρύσσει ότι τα δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων, ανεξαρτήτως είδους απασχόλησης και ΜΜΕ, πρέπει να απορρέουν αποκλειστικά από την εργασία τους, όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους.
   Eπίσης, καλεί όλες τις προοδευτικές δυνάμεις των ΜΜΕ, με όλα τα πρόσφορα νόμιμα μέσα, τους αγώνες τους και την καθημερινή τους πρακτική, να υπερασπίσουν αδιάκοπα και ασυμβίβαστα τα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ελευθεροτυπίας, καθώς και τα συμφέροντα της ελληνικής Κοινωνίας.
  Τέλος, η Ομοσπονδία Τύπου Ελλάδας χαιρετίζει την κήρυξη της 48ωρης Γενικής Απεργίας που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.
Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων δήλωσαν οι Ενώσεις Συντακτών, η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ καθώς και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: