Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Οι «παρά φύση» κατασκευές και το ευχαριστήριο από τα παιδιά της φύλαξης

   Η εθελοντική υπηρεσία φύλαξης της Πέλλας, απέκτησε πριν λίγες μέρες με την ευγενική χορηγία συντοπίτη μας, δύο φυλάκια-παρατηρητήρια για τις χειμερινές της ανάγκες. Το ένα βρίσκεται στην βόρεια είσοδο και το άλλο στην κύρια.

   Προσωπικά στηρίζω την πρωτοβουλία των παιδιών για την φύλαξη, αλλά τα δύο φυλάκια τα θεωρώ «υπερβολές» και «παρά φύση». Δεν συνάδουν με την φυσιογνωμία του τόπου μας, κι αν το βορεινό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία λόγω θέσης, το άλλο το «welcome» θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου αλλού πιο διακριτικά, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αναφέρω σε προηγούμενη ανάρτησή μου για παρόμοια κατασκευή. Για να μην επαναλαμβάνομαι και κουράζω, απλά παραπέμπω στην παλαιότερη ανάρτηση για την κατασκευή(καλύβα) που προφανώς έγινε και βόλευε για πρακτικούς και εποχιακούς λόγους όπως και τα φυλάκια, τον συντοπίτη μας. Απλά θα προσθέσω ότι δημιουργούμε την χειρότερη εντύπωση για τον τόπο μας, στους ευγενείς και καλόβουλους πολυάριθμους επισκέπτες μας, προκαλώντας τους ίσως άθελα μας φόβο και ανασφάλεια για το πόσο «επικίνδυνο» είναι το μέρος που επισκέπτονται. Καλός ο αυθορμητισμός και ο εθελοντισμός ακόμα καλύτερος και μας χρειάζεται όλους για αξιέπαινες πρωτοβουλίες σε δύσκολους καιρούς όπως τώρα, αλλά χρειάζεται να λαμβάνουμε υπόψιν κι άλλους παράγοντες όταν πρόκειται για πράξεις δημόσιου χαρακτήρα και συμφέροντος. Δεν αποφασίζω εγώ, ούτε εκπροσωπώ τους κατοίκους της Πέλλας, ούτε και βέβαια μέμφομαι κανέναν γιατί αναγνωρίζω πάνω απ' όλα την καλή πρόθεση, απλά αισθάνθηκα την ανάγκη να παραθέσω την άποψή μου για κάτι που «μ' ενοχλεί» στον τόπο μου.

    Το κλείνω το θέμα λέγοντας και βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει, τι θα γινόταν στην κεντρική είσοδο και το κεντρικό δρόμο, αν όλοι οι φορείς και οι υπηρεσίες, οι οργανώσεις και οι σύλλογοι, οι εθελοντικές δράσεις και οι πρωτοβουλίες, οι επαγγελματίες και οι ιδιώτες, τοποθετούσαν "ένθεν κακείθεν" παρόμοιες κατασκευές για τους δικούς τους «σοβαρούς» λόγους...

  Τα παιδιά που έχουν αναλάβει αφιλοκερδώς, με διάθεση προσωπικού χρόνου και με κίνδυνο της ζωής τους την φύλαξη του οικισμού για την πρόληψη των συχνών και επίκαιρων όσο ποτέ στην μνημονιακή Ελλάδα που ζούμε εγκληματικών φαινομένων, κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών, εξέδωσαν ευχαριστήριο προς τους πολίτες της Πέλλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: