Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες στο Νέο Μουσείο Πέλλας

   Με σύμμαχο τον καιρό, συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής του περιβάλλοντος χώρου του Νέου Μουσείου Πέλλας. 
   Κυβόλιθοι καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του προαύλειου χώρου, ενώ η δενδροφύτευση μαζί με την θαμνοφύτεση αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του, τόσο εσωτερικά όσο και περιμετρικά. Μεγάλα παρτέρια με γκαζόν και λουλούδια κατά μήκος της πρόσοψης του Μουσείου, προσδίδουν πέρα από την αισθητική και την απόπειρα σύνδεσης της φύσης με την «αυστηρότητα» του νεότευκτου κτιρίου. Τοποθετήθηκαν εσωτερικά πολυάριθμοι μονοκόμματοι πυλώνες που θα εξασφαλίζουν την πλήρη φωταγώγιση όλης της έκτασης που καταλαμβάνει το Νέο Μουσείο. Απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί, ο μεγάλος πεζοδιάδρομος που συνδέει την είσοδο του χώρου με την είσοδο του Νέου Μουσείου, ώστε η πρόσβαση των επισκεπτών να είναι πιο άνετη και ευχάριστη. Έχουν προβλεφθεί και κατασκευασθεί όλες οι απαραίτητες υποδομές, ώστε να γίνει ευκολότερη και η πρόσβαση των ΑμεΕΑ και των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες. Αν βοηθήσει και ο καιρός όσο δύσκολο είναι αυτό χειμωνιάτικα, αναμένται το έργο προϋπολογισμού περίπου 1.500.000€ να ολοκληρωθεί ίσως και μέχρι τα Χριστούγεννα.
   Όμως θα πρέπει και ο Δήμος Πέλλας να επισπεύσει, ώστε η δρομολογημένη διαμόρφωση της οδού Λεφάκη που συνδέει το κέντρο του σύχρονου οικισμού με τον Νέο Μουσείο, να αρχίσει όσο το δυνατόν συντομότερα για να επιτευχθεί και η αρμονική και εικαστική σύνδεση Οικισμού-Μουσείου, πέραν της ουσιαστικής πρακτικότητας του έργου για την ομαλότερη πρόσβαση των χιλιάδων επισκεπτών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: