Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινά από τη Δευτέρα η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα η υποχρεωτική απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελαματιών (OAEE), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού.  

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 
1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.

3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Ο ΟΑΕΕ συστήνει στους συνταξιούχους, κατά την προσέλευση τους στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, να γνωρίζουν τον αριθμό λογαριασμού που πιστώνεται η σύνταξη.

Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λπ.).

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Ομοίως, στην περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ οι συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, όπως συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού ή συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ανικανότητας για δικαιοπραξία, η απογραφή των οποίων θα γίνει από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού, με την προσκόμιση, πλην των παραπάνω αναφερομένων, και των επιπλέον ανά κατηγορία δικαιολογητικών, που ορίζονται στην επιστολή που θα αποσταλεί προς όλους τους συνταξιούχους.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΕ τονίζει επίσης ότι η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται τη διακοπή της καταβολής της σύνταξης.
 
Πηγή: NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: