Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ακρίτας Σωσάνδρας - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-1)1-3. «Παραμεθόριος» νίκη στα όρια της... κορυφής

Ένα καταπληκτικό παιχνίδι παρακολουθήσαμε σήμερα στη Σωσάνδρα, ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, με εναλλαγές συναισθημάτων, δύναμη, πάθος, ωραίο ποδόσφαιρο, ατομικές ενέργειες, ευκαιρίες, δοκάρια και γκολ, με τους φιλοξενούμενους πιο τυχερούς, πιο «διαβασμένους» και πιο ικανούς, να φεύγουν τελικά με το πολύτιμο τρίποντο στις αποσκευές τους...
Αν και το γήπεδο βαρύ και σε κάποια σημεία πολύ δύσκολο, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός από το ξεκίνημα, με καλή κυκλοφορία, οργανωμένες επιθέσεις και δυνατές μονομαχίες και όλα έδειχναν ότι για τις δύο ομάδες σήμερα το ζητούμενο ήταν μόνο η νίκη. Μπορεί να συνέβαλε σ' αυτό και το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων(2'), με τον Παπαδόπουλο να φεύγει πολύ γρήγορα πίσω από την πλάτη των αμυντικών της Πέλλας και να πλασάρει άψογα τον εξερχόμενο Δομουκτσίδη, ανοίγοντας το σκορ. Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Πέλλα προσπάθησε άμεσα να απαντήσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει σε κάποιες πολύ καλές περιπτώσεις μέσα από την περιοχή. Στο ίδιο διάστημα και με το σκορ ήδη υπέρ τους, οι γηπεδούχοι που επέλεξαν το σύστημα των αντεπιθέσεων, δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην πιο ανοιχτή άμυνα της Πέλλας, που ακόμα δεν είχε βρει τις ισορροπίες της, φανερά αιφνιδιασμένη και επηρεασμένη από την γρήγορα διαμορφωθείσα εις βάρος της κατάσταση. Κορυφαία τους στιγμή μετά από φάσης διαρκείας στο 10ο λεπτό και ασθενική αντίδραση της άμυνας των φιλοξενουμένων, το σουτ του Ιωαννίδη προς το τέρμα και την μπάλα να βρίσκει σε χέρι αμυντικού λίγο έξω από την μικρή περιοχή, με τον ρέφερι πολύ κοντά στη φάση, να μην καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Απόφαση που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους μέσα κι έξω από το γήπεδο, διαμαρτυρίες που συνεχίστηκαν μέχρι την λήξη της αναμέτρησης. Επειδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνήθως στο «λάθος» αποδίδεται δικαιοσύνη με «λάθος», αυτή η λογική επικράτησε και στον κ. Αργυρό, αφού δέκα περίπου λεπτά αργότερα, ο Δημητριάδης σε άστοχη και άτσαλη έξοδο γκρεμίζει εντός περιοχής τον Μπρατσούδη, χωρίς να υποδεικνύεται και σ' αυτή την περίπτωση όπως και στην προηγούμενη, η καθαρή παράβαση με την υπόδειξη πέναλτι! Ποια θα ήταν η εξέλιξη αν καταλογίζονταν τα δύο καθαρά πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα, κι αν αυτά ήταν εύστοχα ή άστοχα, μόνο ο «πάτερ Παΐσιος» ίσως είχε την πιο πειστική απάντηση...
Το παιχνίδι συνέχισε με καλό ρυθμό και την Πέλλα να παίρνει το έλεγχο και την κατοχή αναζητώντας πιο επιτακτικά την ισοφάριση, με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι πάντα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Οι όποιες φάσεις δημιουργήθηκαν κι από τις δύο ομάδες δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι το 43ο λεπτό, όταν σε μια εξαιρετική επίθεση της Πέλλας και θαυμάσια ενέργεια και πάσα του Πολυχρονόπουλου στον Μπουράκη, ο τελευταίος με αριστερό πλασέ από θέση πλάγια δεξιά, νίκησε τον Δημητριάδη, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό του ημιχρόνου...
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, αλλά όχι με την ίδια ευχάριστη κατάληξη για τους γηπεδούχους, αφού με την σέντρα της επανάληψης έχασαν την ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Παπαδόπουλος σχεδόν εξ επαφής, μετά από πολύ ωραία ενέργεια και πάσα του Ντόγκαρη, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του κενού τέρματος της Πέλλας! Λίγα λεπτά αργότερα η Πέλλα απάντησε στο δοκάρι των γηπεδούχων, όταν ο Μπρατσούδης μέσα από την περιοχή, με ωραία προσποίηση και δυνατό σουτ σημάδεψε κι αυτός με την σειρά του το οριζόντιο δοκάρι της Σωσάνδρας και στην συνέχεια ο Τοπάλης που ευνοήθηκε από την εξέλιξη της φάσης, σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δημητριάδη άουτ. Ακόμη μία πολύ καλή ευκαιρία για την Πέλλα πέντε λεπτά αργότερα, με τον Μπουράκη μόνο αμαρκάριστο να πιάνει κεφαλιά από πολύ κοντά και να στέλνει την μπάλα άουτ! Κι ενώ οι προσπάθειες των δύο ομάδων για δεύτερο τέρμα, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει με συχνότητα στις δύο περιοχές δεν έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα, έφτασε τη ώρα των δύο πάγκων με τους δύο προπονητές να κάνουν τις κινήσεις και τις αλλαγές ευελπιστώντας σε θετικότερη εξέλιξη, αφού η μέχρι τότε ισοπαλία δεν έδειξε να ικανοποιεί κανέναν. Νικητής στο «ανακάτεμα της τράπουλας» τελικά αναδείχθηκε ο Γιάννης Χαρπίδης, αφού οι αλλαγές τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο κι από τους αναπληρωματικούς, αποδείχθηκαν «χρυσές» για την ομάδα της Πέλλας. Αρχικά όμως την ευκαιρία για προβάδισμα έχασε ο Ακρίτας, όταν το σουτ Ντόγκαρη μέσα από την περιοχή, έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δομουκτσίδη άουτ. Στην συνέχεια κι ενώ η Σωσάνδρα είχε φαινομενικά τον έλεγχο και φαινόταν επαναπαυμένη σ' αυτό, η Πέλλα έδειχνε πιο απαιτητική στις επιθέσεις της και με τους Πρέτσι, Μπουράκη και Βογιατζή κατάφερε την απόλυτη ανατροπή στο παιχνίδι. Στο 88ο λεπτό εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Πρέτσι από δεξιά και πάσα έτοιμο γκολ στον Βογιατζή, που από κοντά με προβολή δεν δυσκολεύθηκε να βάλει τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ. Στο μικρό χρονικό διάστημα μαζί με τις πεντάλεπτες καθυστερήσεις μέχρι το τελικό σφύριγμα, καταγράφηκε για τη Σωσάνδρα μια αδύναμη κεφαλιά του Παπαδόπουλου στην αγκαλιά του Δομουκτσίδη, κι ένα ακίνδυνο σουτ εκτός περιοχής του Βογιατζή για την Πέλλα, εύκολη υπόθεση για τον Δημητριάδη, πριν ο Μπουράκης με ατομική ενέργεια πίσω από το κέντρο, έφτασε περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ακρίτα, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Βογιατζή που δεν έχασε κι αυτή την ευκαιρία με κοντινό σουτ, να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 1-3 και να σφραγίσει μ' αυτόν τον τρόπο την πολύ σημαντική νίκη για τους φιλοξενούμενους.
Πολύ καλό το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δικαιούνται κάτι θετικό με την παρουσία τους και με όποιο τελικό αποτέλεσμα προέκυπτε, να μην θεωρείται άδικο για καμία, με την Πέλλα πιο τυχερή, πιο ικανή και πιο αποτελεσματική, να είναι αυτή που χαμογέλασε στο τέλος πανηγυρίζοντας τη νίκη. Πολύ μεγάλη προσπάθεια απ' όλους τους ποδοσφαιριστές στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο καθένας με την δική του μικρότερη ή μεγαλύτερη συμβολή και ρόλο στην εικόνα ενός συναρπαστικού αγώνα, δεν πέρασε απαρατήρητος. Μοιραία και μεγάλη η λίστα των διακριθέντων, κι άδικο να υπάρξουν ονομαστικές αναφορές με εξαιρέσεις, έστω κι αν η εξέλιξη του αγώνα, οι κομβικές φάσεις και το τελικό αποτέλεσμα, θα μπορούσαν διακριτικά να τους ονομάσουν. Σε κακή μέρα οι διαιτητές(διαιτητής, πρώτος βοηθός), κατώτεροι των σημερινών αγωνιστικών περιστάσεων, άφησαν με παράπονα λιγότερο ή περισσότερο και τις δύο ομάδες και δεν ήταν μόνο οι δύο περιπτώσεις με τα πέναλτι που ζήτησαν δικαίως και η Σωσάνδρα και η Πέλλα.
►Για μια ακόμη χρονιά πολύ καλή η φιλοξενία και ιδιαίτερα φιλικό το κλίμα των ανθρώπων της Σωσάνδρας, παρά τις μικροεντάσεις μεμονωμένων κατά την διάρκεια και εξέλιξη του αγώνα.
►Αρκετός ο κόσμος, γηπεδική η ατμόσφαιρα, με τον "πράσινο στρατό" να δίνει όπως πάντα το δικό του χρώμα και μεταφορικά και κυριολεκτικά.
►Οι αγώνες στην Σωσάνδρα έχουν μόνο ευχάριστες αναμνήσεις για την Πέλλα, αφού στις τρεις μέχρι σήμερα επισκέψεις της, οι φιλοξενούμενοι μετρούν δύο νίκες και μία ισοπαλία. Το αντίθετο συμβαίνει στην Πέλλα, με την Σωσάνδρα να μην έχει γνωρίσει την ήττα, έχοντας στο ενεργητικό της μία νίκη και μία ισοπαλία στις δύο φορές που φιλοξενήθηκε. 
►Απόντες για την Πέλλα Κιοσελάκης, Κατσαμακτσής.
►Η Πέλλα την επόμενη αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου υποδέχεται την Αξό, ενώ η Σωσάνδρα φιλοξενείται από τον Εθνικό Γιαννιτσών.
Οι συνθέσεις
Ακρίτας Σωσάνδρας(Σαπουντζής): Δημητριάδης, Ντόγκαρης, Κουντουράς, Χρηστίδης(Ζουμπουλίδης 29', Σαπουντζής 90')), Τσόρμπας Ε., Κοντακτσής, Αταλασίδης(Μανελίδης 62'), Ουζούνης, Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Παρτσανάκης(Χαλκίδης 62').
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Παναγιωτέλης(Βογιατζής 68'), Βασιλάκογλου, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Ιωσηφίδης(Καμπούρης 74'), Μπουράκης, Τοπάλης, Πολυχρονόπουλος(Παπαδόπουλος 56'), Μπρατσούδης(Πρέτσι 82'), Καρατζιάς.
Μια προσφορά







Δεν υπάρχουν σχόλια: