Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

24 καταρχήν… Για πρώτη φορά μετά τη Χούντα απολύσεις στο κλάδο μας!

Με μια πρωτοφανή για το κλάδο απόφαση η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς προχώρησε στην καταγγελία 24 συμβάσεων εργασίας συναδέλφων του πρώην RBU που ανέμεναν την τοποθέτηση τους στην τράπεζα.
Αν δεν μας απατά η μνήμη μας η προηγούμενες απολύσεις στο κλάδο μας έγιναν στον εμφύλιο και τη Χούντα και ποτέ σε περιόδους δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας!
Μετά από μήνες προσχηματικής και παρελκυστικής τακτικής πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τηνΟΤΟΕ που είχε ζητηθεί από τις 15/11/2019, ουσιαστικά για να ανακοινώσει ότι ήδη είχαν κοινοποιηθεί οι καταγγελίες των συμβάσεων στους συναδέλφους.
Πρόκειται για νέο κύκλο εργοδοτικής τρομοκρατίας που στόχο δεν έχει μόνο αυτούς τους 24. Με τις ενέργειες αυτές της τράπεζας ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για όλο το κλάδο.
Αμέσως μετά στα γραφεία της ΟΤΟΕ ακολούθησε ενημέρωση από το προεδρείο της για την συνάντηση με τον κ. Μεγάλου. Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.
Οι πρώτες αποφάσεις:
  • Αύριο στις 07:15 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της τράπεζας Πειραιώς, Αμερικής 4. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση στην ΟΤΟΕ για να αποφασιστεί η κλιμάκωση του αγώνα.
  • Συντονισμός όλων των δικηγόρων των συλλόγων των σωματείων με την ΟΤΟΕ προκειμένου να υπάρξει μια κοινή γραμμή για όλους τους συναδέλφους και όχι μεμονωμένες ενέργειες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν λάβει καταγγελία της σύμβασης να επικοινωνήσουν άμεσα με τους συλλόγους ή με τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προκειμένου να δώσουμε τα στοιχεία τους στους νομικούς.
  • Έχει οριστεί τριμερή συμφιλιωτική με το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 05/12/2019.
  • Έχουν ζητηθεί συναντήσεις με τα κόμματα. Ήδη έχει κλειστεί ραντεβού για αύριο με το ΚΙΝΑΛ.
  • Για αύριο Τρίτη 03/12/2019 προσκλήθηκε έκτακτα το ΔΣ του ΣΕΤΑΠ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
ΟΙ ΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!
Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ, ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: